­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- SKIF VM Jakarta 2016 - Dagbog...

Dag 1. mandag d. 22.8:
Efter et langt rejsedøgn, ankom vi endelig til Jakarta lufthavn. Vi kørte til Grand Mercure Hotel med bus, hvor vi tjekkede ind ved 17.00 tiden.

Vi blev hurtigt indlogeret på vores værelser, og efter en kort briefing af vores rejseleder, Maiken & Lars, fandt vi heldigvis en lækker buffet på hotellet. Herefter var folk hurtigt tilbage på deres værelser for at få en velfortjent nattesøvn.

Dag 2. tirsdag d. 23.8:
Dagen startede med indtjek og indvejning på Sultan Hotel, som er hovedkvarter for SKIF VM og ligger en lille timess kørsel fra vores hotel. Efter en del ventetid fik vi alle de kæmpere der skulle indvejes igennem.

skif vm 16 01- Philip Carlsen ved indvejning -
A380
- Fra CPH til Dubai fløj vi med verdens største fly A380-888 -
- Om eftermiddagen, på samme hotel, var det så tid til Yudansha Kai Seminar for medlemmer. Her deltog SKIF Danmark, ved formand Carsten Toft.

Her blev der undervist i pensum, fra 1. Dan og opefter - Seminaret blev afsluttet med gennemgang af Bassai Dai og Jion.

På hotellet var der fri afslapning, for dem der ikke var til indvejning indtil kl. 17.00 hvor deltagerne skulle have trænet flyveturen ud af kroppen.
VM er desværre ikke, færdigt med opsætning, så vi måtte tage til  takke med lidt træning i et rum ved indgangen til "Jakarta International Expo center" hvor selve VM afholdes.

Det blev til lidt over en times træning med Kata og Kumite, hvorefter vi igen gik tilbage til hotellet og fandt lidt spiseligt i en cafe i et indkøbscenter tæt på hotellet.

skif vm 16 02
- Træningen er ikke optimal med et hårdt og glat marmorgulv -
Dag 3. onsdag d. 24.8:
Efter morgenmad er der træning kl. 10.00 sammme sted som dagen før. Gulvet er desværre både hårdt og meget glat, så flere af kæmperne tør simpelt hen ikke gennemføre træningen med 100 % power, for at undgå at blive skadet op til VM. Efter træningen samles alle omkring fitnesslokalerne og pool området på 8. sal, for at slappe af, køre lidt teknikker i fitnesslokalet, samt benytte koldt og varmvandsbassin, igen for at være klar til de indledende kampe fredag.
skif vm 16 03
- SKIF VM banner ved Headquarters i Jakarta -
Dag 4. torsdag d. 25.8:
Det er lykkedes os at finde lidt bedre lokaler her på hotellet, så træning for Kata deltagere var kl. 09.00 - Kumite trænede kl. 11.00. Coachteamet tog til Headquarter på Sultan Hotel for at deltage i informations coachmøde, således at alle er sat ind i de regler der er sat for dette VM.
Det er meget vigtigt at både deltagere og coach`es ved hvad der bliver fokuseret på fra dommernes side i Kata. Der har været meget fokus på hvor hård kontakten må være til dette VM, men det lader til at der ikke bliver tilladt unødig hård kontakt ved dette stævne.
Ved coachmødet blev det sagt at numre på gi SKAL sys på, så der bliver lidt aftenarbejde rundt på hotelværelserne. I morgen fredag går det løs på første stævnedag med med børn og masters.

Dag 5. fredag d. 26.8:
Dagen startede med at alle deltagere blev fragtet ud til VM Arena`en med hotellets store 7. pers. taxaer. Stævnestart var sat til kl. 09.00. Vi blev ved gennemgang af vores lister, hurtigt klar over at listerne var mangelfuld, idet flere navne optrådte flere gange i samme kategori. Dette rapporterede Danskerne til stævneledelsen, som derefter skulle udrede den mange fejl.

Det medførte kæmpe store forsinkelser, så stævnestart blev udskudt med godt to og en halv time. Forsinkelserne medførte desværre også at man ikke fra ledelsens side kunne nå at afvikle Kumite for juniore (alle under 20 år), som ellers var fastlagt til fredag. Dagen høst, trods forvirring og forsinkelser, lyder på 3. Guld, 5. Sølv og 4 bronzemedaljer til Danmark.

Ingen kæmpere fra Bushi var, grundet forsinkelsen på måtten i dag, men vi ser frem til lørdag, hvor vi efter åbningsceremoni starter med kumite for 12-13 årige drenge hvor vi har to kæmpere med. Alle kæmpere fra Bushi skal på måtten lørdag og præstere max, efter mange måneders træning.

skif vm 16 05
- De Danske deltagere og coach -
Dag 6. lørdag d. 27.8:
Lørdag startede med åbningsceremoni kl. 9.00, som forløb frem til kl. 12.00, hvor stævnet skulle gå igang igen. Desværre var der igen problemer, så VM kom første igang igen kl. 14.30. Herefter kørte det videre på 6 tatamier. Vi startede med gruppen 12-13 årige drenge, kumite, hvor vi havde Andreas Jul-Larsen og Victor Larsen med.

Victor tabte sin første kamp, så tæt som det overhovedet er muligt, sidste sekund scoring fra begge kæmpere, og to flag til hver - desværre ikke til Victors fordel. Andreas vinder sin første kamp, men må se sig besejret i den næste.

Nicolai Lindhage har "bye" i første kamp, vinder anden kamp, men må desværre også se sig besejret i den tredje kamp, og er ude af VM for denne gang, efter en flot indsats.

Victor Jay vinder sin første kamp, knebent mod en stærk Japaner. Næste kamp bliver meget tæt og intens, hvor Victor sætter flotte scoringer med Ura-Mawashi (baglæns cirkelspark) uden at få anderkendt dem som scoring og taber desværre kampen.

Philip Carlsen føler sig meget stærk, hvilket også er nødvendigt i en seniorgruppe med 87 deltagere fordelt på tre arealer. Det lykkedes Philip, med hårde kampe at blive tatami / gruppevinder og skal i kamp om finalen med en stærk Japaner, som han aldrig har slået før. Philip vinder overbevisende i en tæt kamp og er dermed klar til søndagens finaler om VM titlen.

Dag 7. søndag d. 28.8.:
Finaledag er der skåret ned til 3 arealer, da det Indonesiske TV skal lave Live transmision fra finalerne. Danmark skal i kamp i hold kamp, men er desværre ude efter første holdkamp med Italien.
Herefter er det tid til Finalen om mesterskabstitlen, som er mod Japanren Yagi Hayato, som netop har vundet "All Japan" titlen i WKF regi. Philip laver mange 100% forsøg, men ingen af scoringerne anerkendes og Philip må desværre "nøjes" men VM Sølv og titlen "Vice-Verdensmester"

Til sidst på dagen er der "Grand Champion" - Hvor de fire bedste fra hver gruppe skal kæmpe om titlen, som "Over All Vinder" - Her viser Philip sig virkelig stærk, og møder igen modstanderen fra VM titlenkampen. Denne gang slår Philip, den netop kårede verdensmester Yagi Hayato 2-0. Det viser blot at Philip er i stand til at slå verdensmesteren, denne gang i andet forsøg, men det ændrer jo ikke på fakta fra titelkampen.

Philip kæmper sig frem til finalerne i Grand Champion, hvor han igen skal møde en Japaner, han ikke har mødt før. Det bliver en gyser af format, da Japaneren er extrem kontra kæmper, og Philip får igen ikke point for sine førsøg.
Han rammer Japaneren i hovedet, med et hårdt slag, så hans øje hæver op. Dommerkendelsen bliver "for svag teknik" Philip siger efter kampen "så bliver det virkelig svært at vinde".  Kampen kom ud i to ganke overtid, ialt 9 min.
og Philip var nødt til at gøre nogle forsøg med andre teknikker, hvor Japaneren slog kontra og vandt kampen i de sidste sekunder. I "Grand Champion" var der "kun" et mesterskabsbælte, som vi ser i Boksning. Efter kampen blev Philip overøset med hæder fra alle i hallen, med beskeden "You are the Champ" - "The victory is yours", samt personligt interview med Indonesisk TV.

Dag 8. mandag d. 29.8.:
Hjemrejsedag: Alle hygger ved hotellets poolområde og shopper lidt i det nærliggende "Hypermarket". Bussen kører fra hotellet til Jakarta lufthavn kl. 20.00. Vi skal igen rejse via Dubai, hvor vi har et to timers stop, inden turen går mod København, hvor vi forventes at lande tirsdag kl. 14.15 lokal tid.

Læs også SKIF.DK dagbog fra Jakarta: "klik" her >>

/em.

­