­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Decembergraduering, vel overstået...

- December måned er afslutning på året og dermed den afsluttende Karate-Eksamen, i Karatesprog kaldet graduering. Graduering, fordi graden af det indlærte karate skal vises og præsteres foran et panel af eksaminatore og klubinstruktører.

Langt over 100  Bushi medlemmer fra de to klubber har nemlig gennem de sidste par måneder trænet ekstra hårdt for at blive klar til test for at kunne opnå en ny bæltegrad. "Hårdt" for at kunne opfylde de strenge krav til graduering som Bushi og Shotokan stilarten stiller til udøverne overfor.

grad 101216 01
- Børn / Ungdomsholdet i Bushi Helsinge viser stolt deres nye bælter frem -

- Bushi Helsinge havde i dagens anledning booket Kulturhusets "Lille Sal", som blev flittigt brugt til opvarmning og lige få de sidste detaljer på plads inden den store eksamen. Alle viste det bedste karate de havde lært, og specielt de høje grader viste storform på dagen og høstede også mange rosende ord fra deres Sensei.
gradu june 2016 06
- Lokalerne i Helsinge er tydeligt alt for små til begivenheder som denne (Arkivfoto) -
- Shotokan stilarten giver mulighed for en udvikling for den enkelte elev, som langt overstiger deres egne forventninger og gradueringerne beviser at man behøver ikke at kunne løfte flere hundrede kilo for at være med, det er teknik, balance, koncentration og massere af træning som er afgørende for at den enkelte. Som eksaminator stod Bushi`s Chefinstruktør Erling Marcussen, Tonny Nørgren, Niels Clemmensen og Philip Carlsen. Også instruktørerne fra Bushi`s instruktørtrup deltog aktivt i gradueringen og var selv med til at vurdere deres egne elever ud fra et nøje tilrettelagt "Bushi pensum", som er tilrettet specielt til Organisationen Bushi, så det omfatter både traditionelle og sportslige præstationer. Pensum i Bushi omfatter også styrkeprøve i form af gennembrydning af masive træbrædder med de bare næver, for tre de højeste grader.
grad 101216 02- De udvalgte elever fra familie og voksenholdene i Helsinge -
grad 181216 01- Bushi Halsnæs, nye grader til børn og voksne -
- "Elever på voksen og familieholdet har været med til at skabe en speciel oplevelse for bredden. Et samvær som vi håber alle vil være en del af. Hos os vil vi gerne vise at Karate ikke "kun" en kamp om medaljer - Hos os i Bushi er det blevet en hel familiebegivenhed at træne Karate og det er vi faktisk lidt stolte af" - Udtaler klubbens Sensei Erling Marcussen. Det er derfor med stolthed, der ønskes alle graduerede elever tillykke med de nye grader og samtidig takker for den store træningsindsats som Bushi`s instruktørgruppe i har leveret de sidste måneder.

/red.
­