­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Youth League, Sofia - Bulgaien 2018...

- WKF Karate 1 stævne på allerhøjeste niveau i Sofia - Bulgarien, med 1.818 deltagere fra 72 nationer. Større bliver det ikke...

- Bushi satte, med to kæmpere, d. 25 maj kursen mod et at de mest udfordrene stævner nogensinde. Nemlig det helt nye "Youth League - Karate 1" Her kæmpes der om point på WKF Verdensanglisten, som igen giver plads på Ungdoms OL.

Kravene er virkelig skærpet, efter Karate er kommet med på programmet til de Olympiske lege i Tokyo 2020. WKF vil gøre deres yderste for at bevare den fornemme status som Olympisk disciplin fremover.

Niveau og sværhedsgrad ligger klart over et Verdensmesterskab, idet hvert land må stille med flere kæmpere i hver gruppe. Ved et officielt VM stiller hvert land KUN med en kæmper i hver gruppe.

youth league 2018 01- Podium female cadet -54 kg Youth League -
Skuffende indledning:
- Fredag og lørdag var noget skuffende for de Danske kæmpere, idet ganske få fik mere end en kamp på matten. Kun Laura Lyck fik fem kampe. Laura er på forhånd er udtaget til Youth Olympic Games 2018, som er det tredje i rækken og vil finde sted i Buenos Aires i Argentina d. 6. – 18. oktober 2018. Deltagerne er unge atleter i aldersgruppen 15-18 år fra 206 lande i 33 sportsgrene, alle samlet til et multisport arrangement. Samtidig vil atleterne deltage i et Learn & Share program for unge mennesker.

Søndag skulle blive anderledes:
- Female +47 kg. Vanesa Radakovic fra Bushi var på i første kamp imod Slovakiet. Vanesa kommer godt igang og vinder overbevisende 4-0. Næste modstander er Skotland, som er kendt for at være temmelig "Hårdtslående" Vanesa vinder også den kamp md sifrene 7-4. Tredje kamp er mod Croatien, som har rigtig gode og dygtigt kæmpere. Den kamp styrer Vanesa fuldstændig fra start til slut og vinder 6-0.

Kampen om at gå i semifinalen er mod "Stærke" Tyrkiet. Her kommer Tyrkiet hurtigt foran 1-0 og får fordel ved at score det første point. Derfor må Vanesa presse mere på og får også udlignet til 1-1. Hun er nødt til at score igen, da Tyrkeren har fordel og vil vinde ved uafgjort. I de sidste sekunder sætter Vanesa en trepoint scoring, som desværre ikke overbeviser dommerne til at "Trække flag" for scoringen. Tyrkeren sætter endnu et point til slutresultat 2-1. Tyrkiet vinder senere Bronzemedaljer.

Vanesa har kæmper med en meget voldsom "Fiber" i baglåret, og har derfor ikke været i stand til at træne maksmalt i de sidste 3 måneder. Kun indenfor de sidste to uger har hun trænet målrette mod dette stævne, efter en kæmpe indsats på massagebriksen.
"Et stærkt "Comeback" for den lovende unge kæmper, der inderligt håber at få en plads på det Danske kumite landshold" - Udtaler Erling Marcussen, Cheftræner og grundlægger af Bushi.
youth league 2018 03
- Youth League Karate 1 Sofia, imponerende indsats af begge piger -
youth league 2018 04
- Erika taber knebent 0-1 i finalen og modtager her en fornem Sølvmedalje -
Female Cadet -54 kg:
- Erika Batakujevic kæmper i klassen Cadet - 54 kg. Efter en femteplads ved WKF EM i Rusland, tidligere på året, er hun gået en vægtklasse op, da det var alt for hårdt at ligge og sulte sig ned i minus 47 kg klassen.

Erika møder i første kamp Kroatien, som besejrer 4-0. Kroatien er som før nævnt et stærk nation, så niveauet er højt fra starten. Næste kamp er mod Spanien som altid tager medaljer ved EM og VM. Her får Erika en del mere modstand, men formår med en god taktik at vinde 7-4. Tredje kamp i rækken, står Makadonen for tur. Her vinder Erika overbevisende 7-0, igen er det taktik og imponerende teknikker der sikrer hende sejren. Makadonien kæmper sig senere frem til Bronzemedaljer. Rusland er den fjerde modstander. Russerne er er altid klar til at gøre alt for at vinde. Erika leverer igen en flot kamp og vinder overbevisende 4-0 med et flot kontraspark til hovedet, sidst i kampen.
Kampen om finalepladsen er imod Ukraine. Kampen svinger frem og tilbage, ingen tør åbne op, hvilket medfører to starffe for passivitet. Først sidst i kampen får Erika sat sin scoring til slutresultatat 1-0 og er som eneste Dansker klar til aftenens finaler mod Schweiz.

Finalekamp:
I finalen møder Erika, Amelie Voegelin fra Schweiz som blev no. to ved det sidste WKF verdensmesterskab. Straks går vi igang med at analysere hendes kampteknik og finder ud af, at hun er virkelig stærk kontrakæmper. Det vil sige at der skal findes en taktik der bryder hendes favoritteknik. Kampen styres suverent af Erika, som presser hende rundt i alle hjørner. Igen får begge kæmpere to straffe for passivitet. I de sidste sekunder sætter Erika et angreb ind og begge kæmpere støder samtidigt. Schweiz får to flag for scoring, og Erika får kun et blåt flag. Dermed vinder Schweiz med 1-0 på hendes stærke kontra.
Til karate 1 stævner er der normalt "Video Review" hvor coachen kan trække videokort, ("Challange", som i tennis) - Bushi har studeret videomateriale og vurderer at der stødes præsis samtidigt, så et videokort havde nok gjort en forskel her.

Summa summarum:
"Imponerende indsats af begge piger. Det viser at Bushi er med som en af de stærkeste klubber i Danmark i øjeblikket". Udtaler Erling Marcussen. Næste udfordring er WIKF EM  i Braga, Portugal sidst i juli måned, så der bliver ingen sommerpause for kæmperne i denne omgang.

/red.
­