­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Bushi henter flere medaljer ved Göteborg Open 2014...

- Bushi har haft en meget travl maj måned, men den har bestemt været succesfuld med ialt 37 medaljer, heraf 3 Stilarts Europamestre.
 
- I weekenden var Bushi draget til Gøteborg med 9 kæmpere, der skulle deltage ved Gothenburg Karate Open 2014. Der var i år deltagelse fra bl.a Ukraine, Østrig og Storbritanien samt hele det norske A og B landshold, ialt ca 500 kæmpere deltog. Bushi holdt sig dog ikke tilbage fra at sætte deres præg på stævnet, således lykkedes det at hente 7 medaljer med hjem, fordelt med 4 guld, 2 sølv og 1 bronze. Endnu en gang høstede Bushi’s kæmpere stor ros for deres niveau. Bl.a havde den mangedobbelte Engelske verdensmester Wayne Otto, (der i dag fungerer som landstræner i Norge) de store gloser fremme, da han vurderede de talentfulde kæmpere fra Helsinge klubben.
gote 14 01
- Bushi truppen fra weekendens stævne i Gøteborg -
- Weekendens første guldmedalje blev vundet af 10 årige Sebastian Nastasijevic, der endnu en gang understregede at han på trods af manglende højde og rækkevidde, kan komme langt med vilje og talent. Sebastian gik som altid ind til hans kampe, med en stensikker tro på at han kunne vinde. Med denne indstilling lykkedes det ham da også at vinde en overbevisende guldmedalje og igen sidder man med fornemmelsen af at intet kan stoppe denne lille fighter. Sebastian råder over mange teknikker på trods af hans kun 10 år og det kombineret med hans utrolige vilje, gør at det bliver spændende at følge hans fremtid. Den kan blive rigtig stor.
 
Hans bror Alexander på 13 år, ville på ingen måde stå tilbage for lillebror, så da det blev hans tur til at træde ind på arealet, var han tændt på en måde man ikke har set længe. Med den ene sublime scoring efter den anden, satte han alle konkurrenter til vægs og kunne dermed gøre lillebror selskab hos dagens guldvindere. Alexander er ved at finde hans rigtige form igen, efter at han i 2013 havde uheld til med 14 dages mellemrum at brække begge fødder. Efter disse episoder har han manglet lidt tempo, men denne dag viste han at det nok ikke er et problem længere.
gote 14 03
- Sebastian Nastasijevic viser viljen til at vinde mod de større modstandere -
  gote 14 02- Amalie Bengtson sætter et flot spark -
gote 14 04- Rasmus Mortensen holdt modstanderne fra at score imod sig, her med et perfekt stopspark -   gote 14 05- Den evigt fightende Laura Lyck udstråler sejrsvilje  -

- Laura Lyck på 13 år vandt guld i hendes pigeklasse efter flere spændende kampe. Hun havde flere gange ryggen mod muren, men kunne igen og igen finde midlerne til at vende et truende nederlag til sejr. Laura besidder en stærk psykisk styrke og hun er kendt for aldrig at give op, før slutsignalet lyder. Derfor blev det også hende der kunne få guldet om halsen denne dag. Især hendes spark til maven fungerer godt i øjeblikket og det var ofte denne teknik, der blev brugt til at vende kampene. Men hun råder over et bredt spektra, så ingen kan vide sig sikker på, hvilken teknik hun finder frem næste gang.  
 
Sidste guldmedalje blev vundet af 17-årige Victor Jay. Victor var til dette stævne trådt en vægtklasse op og i forhold til den klasse han plejer at kæmpe i, var det nogle halvstore drenge der ventede i –68 kg klassen. Men også Victor demonstrerede at det ikke er størrelsen der gør det. Med et taktisk oplæg om at udnytte hans fordel i hurtighed og kun bruge hans eminente sparketeknik, når det var nødvendigt, fik han sat alle de store på plads. Med sikre scoringer med hænderne lagde han grundlaget for sejren, en enkelt gang var han bagud, men så fik han sat et helt perfekt spark og vendt et truende nederlag til en stor og sikker sejr. Imponerende hvad Victor præsterer, når bare han kæmper med hovedet og lader hjertet og lysten til at underholde lidt i baggrunden. Dermed kunne Bushi lejren juble over endnu en toppræstation og en meget fortjent guldmedalje til Victor.
 
Sølvmedaljerne blev vundet af 10-årige Amalie Bengtson og 14-årige Rasmus Mortensen (Kadet –63 kg)efter finalenederlag i deres respektive klasser. Amalie havde en meget uheldig optakt til hendes finale, da hun efter sejr i semifinalen, kun havde et minut til at nå at skifte udstyr inden finalen. Dette stressede den unge kæmper og hun var derfor slet ikke i samme gear i finalen, som hun ellers havde været i de indledende kampe. Synd for Amalie der ellers havde strålet i de indledende kampe, hvor hun viste flere spektakulære teknikker, som meget få 10-årige behersker i samme stil som Amalie.  Rasmus tabte hans finale på flagkendelse, da hans finale mod en stærk og rutineret norsk landsholdskæmper var endt 0-0. Den norske modstander havde vist fremragende karate og totalt udklasseret modstanderne på vejen til finalen. Men i finalen mod Rasmus var der mere respekt og især Rasmus hurtige hænder gjorde at nordmanden ikke turde forsøge at være offensiv.  Flagkendelsen faldt fortjent ud til den norske kæmper mens Rasmus måtte nøjes med andenpladsen. Rasmus kan dog bryste sig af at der ikke blev scoret et eneste point mod ham undervejs, og han er efterhånden ved at etablere sig godt og grundigt i den svære kadetklasse.
 
Bronzemedaljen blev vundet Alexander Derrett. Alexander havde tabt semifinalen og måtte derfor nøjes med en bronzekamp denne gang. Denne vandt han sikkert og han kunne dermed afrunde Bushi’s medaljehøst denne weekend.
 
Efter de flotte præstationer, blev kæmperne “belønnet” med en tur i Liseberg, Sverige’s største forlystelsespark. Som altid havde alle det rigtigt sjovt sammen og på trods af aldersforskellen var alle samlet om prøve forlystelserne. Flere af de “voksne børn” deltog ivrigt i de mavekildrende rutchebaner, mens andre var mere jordnære og sørgede for en masse grin. En meget lang dag blev det, vi var først hjemme kl. 3 om natten, men nok en dag de fleste vil tænke tilbage på i mange år.
 
Frank Backer har med mange flotte foto’s dokumenteret hele dagen og alle hans flotte billeder kan ses på Bushi’s Facebook profil (kræver medlemskab af FB gruppe)

/jm.

gote 14 06
- Victor Jay med et perfekt kontraspark, da der var allermest brug for det -
­