- Medaljeregn til Bushi ved WIKF Europamesterskaberne i karate 2016.

Rammerne for dette WIKF EM var i fantastiske omgivelser, samme sted som Karate 1, Champions League afvikles, nemlig Topsportcentrum i Rotterdam og dermed var rammerne sat for et brag af et EM.

Der var tydeligvis blevet kælet for alle detaljer, for at gøre det til en fantastisk oplevelse for de 18 nationer, deres kæmpere og tilskuere, hvor der var 1.024 kampstarter. WIKF stilarten er den eneste stilart der er WKF akkrediteret. Verdensforbundet WKF har netop fået Karate på OL programmet, og er at finde ved Ol i Tokyo i 2020.

wikf em 2016- WIKF EM 2016 Banner -

- Således blev det også en stolt samlet dansk delegation på 87, der mødte ind torsdag morgen til registrering og indvejning på vores hotel, som samtidig var Headquarters for dette EM.

11 Bushi kæmpere skulle sammen med de øvrige kæmpere fra den danske delegation kæmpe fredag, lørdag og søndag om de eftertragtede EM titler i de individuelle kategorier, holdkampe og åbne klasser. Aldersmæssigt havde Bushi kæmpere fordelt således: at vores ældste kæmper var 44 år og stillede op i veteran klassen og den yngste var bare 11 år gammel.

Fredag d. 30.9:
- Stævnets første dag, her viste Freja Bendtsen nogle rigtig gode kampe, som desværre kun rakte til en top 5 placering, idet hun tabte bronzekampen.

Mads Bendtsen viste også gode takter og kæmpede sig frem til en virkelig fornem bronzemedalje, efter en virkelig stærk bronzekamp som han overbevisende vandt 6-1.

Vanesa Radakovic vandt ligeledes en flot bronzemedalje, efter en stærk indsats i bronzekampen, hvor hun virkelig satte sin modstander på plads.

Oscar Backer vinder sin første kamp mod en Hollænder 3-2, næste kamp møder han en fra Danmark som han besejrer med fornemme sifre 3-1. Ender med at vinde WIKF EM Sølv. Tabte desværre en tæt finalekamp på dommerafgørelse med flag, efter 0-0 efter endt kamptid.

Erika Batakujevic vandt Guld og kan dermed smykke sig med titlen WIKF Europamester. Erika var super stærk dagen igennem, og vandt overbevisende alle sine kampe. Stærke teknikker med velplacerede spark.

Lørdag d. 1.10:
Laura Lyck vinder Guld i sin klasse, efter en rigtig flot indsats. Møder Sarah Aakermann fra Ishøj i finalen som hun besejrer 3-1.

Nicolai Lindhage var at finde i den hårdeste klasse af dem alle, nemlig senior -75 kg. Efter flere heftige kampe, måtte Nicolai desværre nøjes med en EM top 5 placering denne gang.
I denne klasse var der flere Europa og verdensmestre at kæmpe imod.

Philip vinder Guld i sin klasse +84 kg, samt bronze i Champion Cup, som er en slags "Grand Champion". En åben klasse for alle vinderne af seniorklasserne kæmper om titlen uanset alder og vægtklasse

Caroline Petra Jensen vinder en flot sølv. Caroline fik en skade i venstre hofte i kampen om finalepladsen, det vides ikke om det har haft indflydelse på hendes præstation.

Søren Schwartz vinder sølv i klassen +35 år, vægtklassen plus 84 kg.

Søndag d. 2.10:
På stævnets sidste dag vinder Mads Bendtsen sin anden bronze i hold-kumite sammen med to andre kæmpere fra det Danske WIKF landshold

Oscar Backer vinder sin anden medalje i hold-kumite efter en stærk indsats. Denne gang af bronze.

Laura Lyck vinder sølv i hold-kumite og bronze i åben klasse, og laver hermed EM hattrick med hele tre medaljer.

Caroline Petra Jensen vinder, lige som Laura, sølv i hold-kumite sammen med to andre piger fra det Danske WIKF landshold

- Det har i år været en kæmpe oplevelse for os alle sammen. At igen være vidne til kæmpernes store engagement og den stærke kampånd, der førte sidste års vindermentalitet videre og slog fast at Bushi er en stærk klub internationalt.

Det samlede resultat efter finalerne med 14 EM medaljer, viser at Bushi sagtens kan stå på mål med verdenseliten. Vi håbede alle på at vi kunne løfte opgaven, efter sidste års triumf i Horsens, og det må siges at vi roligt kan sige ”Job Well Done” udtaler cheftræner Erling Marcussen fra Bushi. Der skal fra instruktører og coaches, lyde et RUNGENE TILLYKKE til alle vore medaljetagere og deltagere ved dette års WIKF EM.
Bushi manglede den 14 årige Tiffany Thalsøe på måtten. Hun var desværre så uheldig at brække kravebenet i den allersidste træning inden afrejsen til Holland – Hun var derfor at finde på tilskuerrækkerne for at heppe på sine klubkammerater