­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- De officielle Danmarksmesterskaber i Karate 2018...

”De bedste kæmpere på dansk grund”

- Imponerende rammer i Gråkær Arena ved DM 2018.
- Dansk Karate Forbund afholdt i weekenden årets officielle DM 2018. I år var rammerne sat i den store Gråkær Arena i Holstebro. Det blev vanen tro et helt forrygende Danmarksmesterskab hvor alt kørte problemfrit. Det blev et helt igennem enestående DM hvor der igen var ”Live-Streaming” på alle kamparealer. Kampene kunne følges hjemmefra på portalen www.zibrasport.dk, hvis man ikke lige havde tid til at besøge det Nordjyske.

dm 2018 03
- Dagens "Kadet Ûberraschung" -
- Over 582 deltagere fra 39 klubber giver 865 kampe der skulle afvikles på de tre dage stævnet varede. Over 40 danske og internationale dommere og mere end 1000 betalende tilskuere gjorde at stemningen i Gråkær Arena ved lørdagens finaler, var stævnets absolutte medie højdepunkt.

- På det sportslige plan var det en noget reduceret mandskab Bushi stillede med i år, da flere af topkæmperne var skadet og til DM og så sig ikke i stand til at deltage. Så meget mere overraskende blev det da Bushi i år tog 14 medaljer med kun 14 kæmpere. Det blev til 7 Danmarksmestre, 4 sølvmedaljer og 3 bronzemedaljer, hvilket var noget mere end klubben havde turdet håbe på før mesterskaberne.
dm 2018 05- Maja Radakovic sætter et flot kontrolleret spark til hovdet -
dm 2018 04
- Malou Thalsøe forsvarer sin DM titel og vinder Guld igen i år -
dm 2018 08- Nicolai Lindhage i tæt kamp mod Bronze i -75 kg -
- DM Guld:
- Danske mestre og Guld blev det til: Erika Batakujevic blev dobbelt Guldvinder ved på fornem vis at vinde i egen klasse og piger kadet hold. Philip Carlsen kæmpede sig til Guld i Shobu Ippon. Tiffany Thalsøe tog guld i kadet piger hold. Theodora Christensen guld kadet piger hold. Malou Thalsøe vinder Guld i piger Kumite 9 år for andet år i træk, Maja Radakovic vandt på imponerende vis Guld i Kata (Figur) for de 8-årige piger.

DM Sølv:
- Sølvmedaljerne blev vundet af Oscar Backer – Kata (Figur) drenge 11år, Laila Delsouz - Kumite Shobu Ippon, Philip Carlsen - Kumite senior +84 kg. Maja Radakovic – Kumite piger 8 år. Disse 4 kæmpere tabte deres finaler efter at have ydet kæmpe præstation og selvom det ikke lige blev til Guld kan de bestemt være meget stolte af deres præstationer.

DM Bronze:
- Bronze blev vundet af Laila Delsouz – senior +68 kg, Mads Bendtsen – Kadet drenge -70 kg og Nicolai Lindhage – senior -75 kg. Senior minus 75 kilo, betegnes som den absolut hårdeste klasse i både Dansk og international klasse.
Bronzemedaljerne skal der også kæmpes om i opsamlingskampe. Så Bronzemedaljer er ikke ”Bare lige” ved de Danske mesterskaber. Der skal "Fightes" for alle placeringer.
dm 2018 11- Oliver Nielsen i Kata. En simpel ballancefejl satte en stopper for medaljechancen -
dm 2018 09- Oscar Backer: En flot Sølvmedalje i Kata drenge 11 år -
- ”Kinder Überraschung”:
Dagens kinder überraschung, bliv til "Kadet Ûberraschung", da Erika Batakujevic og Tiffany Thalsøe, overraskende, stod som de stolte Guldvindere efter holdkumite (Frikamp). I de indledende kampe havde alle hold, henholdsvis: Vundet og tabt lige mange kampe, så dommerbordet var i gang med en større udregning, på hvilket hold der havde scoret flest point i kampene.
Til alles overraskelse var et Bushi`s Kadet piger der havde flest point, og dermed udråbt som guldvindere. Holdkamp er et meget taktisk spil, da Bushi kun havde to kæmper mod normalt tre, kunne man evt. sidde over i første kamp, og dermed håbe at modstanderen ”Brændte” deres bedste kæmper af i kamp no. 1. Bushi`s taktik virkede på dagen…

Danmarks no. 7:
Samlet set er Bushi`s resultat bedre end sidste år, med flere Guldmedaljer, til trods for at vi var præget af skader op til dette års Danske mesterskaber og indtager syvende pladsen af mest vindende klubber. Regner man de store Kata-klubber fra og kun tager de klubber der koncentrerer sig om Kumite (frikamp) indtager Bushi en femteplads.

Mediebevågenhed:
Som før nævnt er det blevet almindeligt at de Danske mesterskaber bliver transmitteret via "Livestream", i år var det på: www.zibrasport.dk - Hele karatedanmark håber med dette stabile tiltag, at nye sponsorere vil få øjnene op for at karate er kommet for at blive, også i medierne.

Red. (Bushi)
­