­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- God start på 2013 - Fine resultater ved årets første stævne...

- Bushi’s fightere fik en god start på sæsonen 2013, da de ved det internationale stævne: Ishøj Kumite Cup 2013 d. 26.-27. Jan. hentede ialt 8 medaljer med hjem til klubben, fordelt på 3 guld, 2 sølv og 3 bronze. Stævnet der regnes for det stærkest besatte i Danmark, havde deltagelse af 500 kumite kæmpere fra 15 nationer og selvom det er tidligt på sæsonen, blev der vist masser af fornem karate. Derfor kan det kun betragtes som en succes at Bushi så allerede viser at de vil være med der hvor det er sjovt.

Den eneste Bushi kæmper der pt. er i topform er Morten Rytter Meisner, det skyldes at han i den kommende weekend skal repræsentere Danmark ved U21 EM i Konya Tyrkiet. Morten fik sat en tyk streg under at han er klar til at kæmpe om titlen som Europamester. Han stillede således op i 2 klasser og gik hele vejen til finalen i dem begge. I U21 klassen blev det til en fornem guldmedalje efter at havde sat alle modstandere solidt til vægs. Morten var oppe i et gear hvor modstanderne ganske enkelt ikke kunne følge med og der var aldrig nogen tvivl om hvem der var bedst på dagen. I seniorklassen –75 kg måtte Morten tage til takke med sølv, da han måtte trække sig før finalen. Morten havde kæmpet mange kampe og kroppen gav tegn til at nu var det nok for denne dag og så tæt på EM blev der ikke gamblet med helbreddet.

morten ishoj 13- Morten Meisner "Flyvende" fra start i 2013 -

- I den tunge seniorklasse var Bushi repræsenteret ved Philip Carlsen. Philip regnes for landets stærkeste kæmper og han beviste her hvorfor. Lodtrækningen havde "Maget" det således at han i første kamp skulle møde den tidligere Europamester Dimitris Margaritopoulos fra Grækenland. Dette var en kamp alle i hallen havde set frem til som dagens absolutte højdepunkt. Denne forventning levede de 2 kæmpere til fulde op til og de gav en forrygende oplevelse til den propfyldte hal. Efter en hektisk og spændende kamp kunne Philip trække sig ud som fortjent vinder med sifrene 4-6. Man fornemmede at han kunne gå hele vejen efter denne indsats. Næste modstander var også fra Grækenland og heller ikke denne kunne stille noget op, mod den meget tændte Philip. Herefter var han klar til finale mod en svensk kæmper. Svenskeren havde gjort det godt undervejs, men i finalen kom han også til kort overfor Philip. Finalen startede lidt afventende, men da Philip først lukkede op for energien, var der aldrig nogen reel tvivl om hvem der var bedst og det endte med en sikker finalesejr.

I kadet klassen –63 kg stillede Bushi’s landsholdskæmper Andreas Schwartz til start. Andreas havde fået en meget vanskelig lodtrækning og han kunne se frem til opgør mod landsholdskammeraten Jonas Andersen fra Greve. Først skulle han dog møde en anden dansk kæmper. Denne blev dog besejret sikkert og så kunne han se frem til opgøret mod Jonas. Deres kamp bar præg af stor gensidig respekt og begge kæmpere fik flere straffe for ikke at være aktive. Disse straffe skulle vise sig at blive afgørende for kampen, idet 4. straf medfører diskvalifikation. Andreas lagde en stort pres til sidst i kampen. Jonas så ingen anden mulighed end at holde fast i Andreas og da dette er ulovligt, blev han ramt af den afgørende straf. Dermed kunne Andreas avancere til semifinalen, hvor en landsholdskæmper fra Luxemburg ventede. Andreas var på forhånd advaret imod modstanderens forcer og med et sikkert forsvar mod disse og en stor kynisme når chancen bød sig til at straffe modstanderens fejl, kunne Andreas afgøre kampen på en flot nedtagning. I finalen ventede en kæmper fra Allerød og ham havde Andreas aldrig tabt til før. Der var blev heller aldrig spænding denne dag, da Andreas i overlegen stil vandt sikkert, på trods af at han var blevet ramt af en knæskade undervejs. Dermed en imponerende flot guldmedalje til Andreas, der dog var lidt dyrt købt, da det senere viste sig at skaden var så alvorlig, at Andreas må bruge krykker de næste uger og dermed går glip af Swiss Open senere i denne måned.


- Meadljetagerne ved Ishøj Kumite Cup -

(Guldvinder Philip Carlsen mangler på billedet)

- Sølv blev det også til Bushi drengene Daniel Stauning, Alexander Derrett og Rasmus V Mortensen i holdkampen for U14. Drengene var oversidder i første runde, da deres modstandere fra Luxemburg havde trukket sig for at rejse tidligere hjem. Derfor var deres første kamp semifinale mod et svensk hold. I holdkamp kæmper hver af de 3 kæmpere en kamp og så snart et hold har vundet 2kampe er kampen slut. Alexander og Rasmus vandt begge deres kampe stort og der blev derfor ikke behov for at få Daniel i kamp. I finalen ventede Sportskarate fra Ålborg og her kom drengene desværre aldrig rigtig igang og de måtte dermed nøjes med sølvet.

Isabell Niemi U21, Laura Lyck piger 11 år og Rasmus V Mortensen U14 –50 kg vandt bronze efter alle at have vundet opsamlingsrunden. De 3 kæmpere havde alle tabt til den senere vinder af deres respektive grupper og havde derfor vundet retten til at kæmpe om bronzemedaljerne.

Dermed er sæsonen 2013 godt igang og med en fin start bliver det spændende at se om Bushi kan overgå sig selv fra sidste sæsons fornemme resultat.
­