­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Swedish Karate Open 2022...

Bushi havde i weekenden igen en flok kæmpere til et af skandinaviens største stævner Swedish Karate Open, i Kristianstad. Bushi stillede med bare fire kæmpere, denne gang. En enkelt kom hjem med metal og andre med stolthed efter meget flotte præstationer.

Vi havde tilmeldt yderligere fem kæmpere, hele 5 dage før deadline, men her var stævnet allerede overbooket, så desværre fik de fem ivrige kæmpere ikke mulighed for at deltage denne gang.


- Mindeord for Michel Corbalan.
Ved den officielle åbningsceremoni lørdag morgen, talte stævnets hoveddommer Javier Escalante b.la. om det tragiske dødsfald d. 28 januar 2022. Michel Corbalan blev i 2018 europamester for U21-kæmpere samt nummer syv ved VM for seniorer, mens han samme år blev nomineret til Politikens Årets Fund-pris. De flotte mindeord blev afsluttet med et minuts stilhed.


swedish open 22- Swedish Karate Open, måtte sige nej til over 120 deltagere -
- Kata, var en stor udfordring:
Efter åbningsceremonien startede de første grupper op i Kata. Her havde vi to piger: Ea Schleimann og Alberthe Oxvang på, i henholdavis, Kata piger 11år og Kata piger kadet. Swedish Karate Open var denne gang et udtagelsstævne for det Danske Kata landshold, så niveauet var virkelig højt. Ea Schleimann laver en fejlfri "Heian Godan", men er virkelig oppe imod overmagten, som laver Kata på et meget højt internationalt niveau, og Ea må desværre se sig slået ud, allerede efter den første runde.

Næste Katakæmper er Alberthe Oxvang i Kadetklassen. Og ligesom Ea, møder hun en superrutineret katakæmper og må se sig slået, efter den første indledende runde. Begge kæmpere fik ikke chancen for opsamlingskampe om Bronzemedaljerne, da den kæmper de mødte, ikke kom i kamp om Guld og Sølvmedaljer.

swedish 2022- Dommerstaben ved dette års Swedish Karate Open -

swedish 2022- De to Kata-Piger: Alberthe og Ea varmer op -
- Tre kæmpere i Kumite kategorien:
Efter formiddagens Kata katagorier, stod den på Kumite "Frikamp". Første kæmper var Alberthe Oxvang i klassen: Kadet piger +61 kg. Alberthe mødte Nicole Falck fra Greve. Kampen ender med en 1-0 sejr til Nicole. Nicole bliver i næste kamp slået af en kæmper fra sin egen klub. Derfor får Alberthe ikke mulighed for at kæmpe om Bronzemedaljer.

Næste kæmper på gulvet er Silas Christensen, som også er ny i "Gamet". Silas havde sin debut,ved det netop overståede DM i Sølrød. Ved dette andet stævne for Silas, viser har rigitg god forståelse for kampen og presse sin modstander fra Norge. Modstanderen sætter et "Stopspark" på Silas og indkasserer en to-point scoring. Silas presser igen, for at komme tilbage i kampen. I Kampens afsluttende fase misten Silas ballancen og falder. Modstanderen en hurtig og følger op med en scoring og får tre point, så kampen ender med 5-0 til modstanderen. Alt i alt en god kamp for Silas, som er igang med en god solid udvikling.

swedish 2022- Maja Radakovic modtager en Bronze for dagen indsats -
- I kategorien, Kumite piger 12 år -155cm, skulle vi se Maja Radakovic i aktion. I første kamp møder hun Emmie Nyman fra Sverige. Modstanderen for sat den første scoring til 1-0 og Maja er derfor nødt til at kæmper meget offensivt, for at komme tilbage i kampen. Sverige er kendt for, ikke at tillade hård kontakt. Maja får i sin "Iver" sat sine scoringer, lidt for hårdt på modstanderen og modtager straffe for den hårde kontakt. I kampens sidste fase er Maja foran 4-2, da modstanderen mister ballancen og falder, efter at Maja sætter en scoring. Hoveddommeren signalerer til Maja at kampen skal fortsætte og Maja sætter endnu scoring mod hovedet modstanderen der er ved at rejse sig. Denne handling vurderes igen til "For hård kontakt" og Maja bliver diskvalificeret.

Maja skal herefter i kamp om Bronzemedaljer. Denne kamp bliver "Ren" opvisning, fra Maja`s side. Hun vinder overbevisende 5-0 og Bronze er hjemme. Emme Nyman ender med at vinde Guld med en sejr over en kæmper fra Scotland. Dagens præstation fra Maja, er noget af det bedste der er set til dags dato, der tegner sig en lys fremtid for hende.

/red.
swedish 2022
- Maja sætter scoring efter dommerens opfordring til at kampen skulle fortsætte -
swedish 2022
- Maja`s første kamp ender med en diskvalifikation for "Hård kontakt" -
­