­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Karate er en gammel japansk krigskunst, der er baseret på en effektiv og hurtig udnyttelse af kroppen til forsvar og angreb. Ordet "karate" betyderdirekte oversat "Tom hånd", hermed menes at man bruger kroppen alene til at kæmpe med. Ingen brug af våben er tilladt. I Bushi trænes Shotokan karate, der er en af de mest udbredte stilarter i verden. Gennem karatetræningen får du mulighed for at lære din krop at kende, og derigennem udvikle fysik og psyke på optimal vis. Dette giver dig stigende selvtillid efterhånden som din fysik og psyke styrkes gennem træningen.

oldtimes 01

- Bushi Shotokan Karate tillader ikke hård fysisk kontakt mellem karate-elverne. Vi kræver at der anvendes WKF godkendt beskyttelsesudstyr, samt at man skal beherske, både teknikker og temperament.

- Karate er en anderledes form for idræt. I Bushi kan du opleve en helt ny og spændende sport. Ud over en god og sund træning af kroppen, vil du opleve et godt kammeratskab. Foruden sammenholdet i vores egen Dojo, arrangeres der Sociale arrangementer, månedlige fællestræninger og sommerlejre, både i klubregi, men også sommerlejr arrangeret af S.K.I.F. Danmark hvor karatefolk fra hele landet mødes.
S.K.I.F. Sommerlejr afholdes typisk i uge 28.

Lidt fakta:

  • Shotokan Karate stammer fra den Japanske ø, Okinawa, og er én af de fire oprindelige stilarter. Det er den mest udbredte karateform i verden.
  • Træningen sigter ikke kun på at lære at forsvare sig. Det er også en måde at træne sin psyke. At lære at respektere andre for hvad de er, og at lære at kontrollere og beherske svære situationer.
  • I kampdelen bruges der beskyttelsesudstyr, og det er kun tilladt at ramme hinanden i hovedet og på kroppen med begrænset kraft (dvs. markering med fuld kontrol)
  • Bushi Shotokan Karate er medlem af Dansk Karate Forbund, Danmarks Idræts Forbund, DGI og Shotokan Karate International Federation.
­