- Tre nye Dan-Grader til Bushi...  

- Endelig oprandt dagen hvor tre medlemmer af Bushi kunne binde det sorte bælte om livet, og dermed med stolthed bære en ny Dan-Grad. Tre måneder skulle der gå før de tre elever måtte bære den nye Dangrad. Betegnelsen "Shodan" til de to piger, er for det første sorte bælte ( 1. Dan) i vores Shotokan stilart. Gradueringen foregik på SKIF Danmarks sommerlejr som blev afviklet på Glamsbjerg efterskole d. 6. juli, altså for nøjagtig tre måneder siden. Da alle tre bestod prøven med lidt småfejl, blev datoen for bælteprøven, i deres "Pas" skrevet tre måneder frem.

- De tre måneder som Dangraden udskydes, skal der arbejdes på at få de små ting på plads, som gradueringpanelet på dagen d. 6. juli påpegede, heriblandt lidt lavere stillinger i vores basistræning. Søndag d. 6. oktober oprandt så dagen hvor Bushi`s Chefinstruktør (Erling Marcussen 5. Dan) kunne overrække de tre elever deres velfortjente "Sorte" bælte og deres nye grad ved en lille ceremoni i Bushi`s lokaler i Kampsportscenteret.

Shodan: Alberthe Oxvang og Ea Schleimann fik overrakt deres nye sorte bælte, og bærer dermed titlen "Shodan" (første grad sortbælte).

Nidan: Thomas Rytter som er instruktør modtog endnu et sortbælte og har nu titlen "Nidan" (anden grad sortbælte). Tiden der skal trænes Karate, for at opnå den fornemme grad er typisk 5 år, koncentreret. Den elev, på dagen, der har opnået det hurtigst, har trænet godt fire år og den som har trænet længst, er Thomas Rytter somhar brugt hele seksten år for at opå den fornemme titel som "Nidan" (Anden grad af "Sortbælte") - Det skyldes selvfølgelig en længere træningspause, hvor fokus var på uddannelse i det Danske forsvar.

Quotes:
Egentlig er en ”Sortbælte” jo bare en ”Hvidbælte” der ikke har givet op. Giver du op, opnår du intet – Giver du ikke op, kan du opnå alt. Det gælder også udenfor Karateverdenen. - Eller: "Intet er umuligt for den der bærer viljen i hjertet"...

Stort tillykke herfra. - Oss...

/red.


- Stor succes i Kampsportscenteret Helsinge:

Lørdag d. 5. oktober blev karatestævnet Kampen om Øresund afholdt i Helsinge, arrangeret af Shobu Ippon Danmark i samarbejde med Karateklubben Bushi i Helsinge.

Stævnet i sin form:
Stævnet, som er et såkaldt "Kyu-Stævne" (dvs.: stævne for "ikke" sortbælter), gav deltagerne mulighed for at konkurrere i både Kata og Kumite. Fra 10. kyu til 5. kyu var der fokus på Gohon kumite, mens de mere erfarne udøvere fra 4. kyu til 1. kyu kæmpede efter det helt traditionelle Ippon Shobu-Ippon regelsæt.

- Med lidt over 100 tilmeldte kæmpere og over 180 "Starter", var dagens stævne det største "Kampen om Øresund" til dato, hvilket vidner om den voksende interesse for udbredelsen af Shobu Ippon Danmarks stævner. Flere og flere klubber fra hele landet har fundet vej til stævnerne, og dette års udgave af "Kampen om Øresund" var absolut ingen undtagelse.

Dommerstaben viste også stor mangfoldighed, idet der var repræsentanter fra flere forskellige Shotokan-Organisationer. Dette bidrog til en høj kvalitet af bedømmelsen, og det var tydeligt, at dommerniveauet fortsætter med at udvikle sig, hvilket især kan tilskrives Shobu Ippon Danmark`s fokus på dommeruddannelse.

Stævnet blev afholdt i Helsinge Kampsportcenter, hvor Karateklubben Bushi havde sørget for klargøring samt god forplejning til dommere og officials. Den gode forberedelse og samarbejdet gjorde, at tidsplanen blev overholdt til punkt og prikke. Både børn og voksne deltog, hvilket også var med til at styrke fællesskabet blandt de voksne udøvere på tværs af de deltagene klubber.

Alt i alt var "Kampen om Øresund" en kæmpe succes, og mange kæmpere fik derfor værdifuld erfaring med hjem, som de kan bygge videre på i deres respektive klubber. Stævnet var velgennemført i tæt samarbejde med Bushi og understreger også det stærke fællesskab der er opbygget i Shobu Ippon Danmark gennem de sidste år.

../red.