­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
coronacorona

INFORMATION OPDATERET D. 24. MAJ kl. 20:30:
- Der vil der fortsat ikke være normal træning i Bushi. - MEN: Vi fortsætter vores udendørs træning med max. 10 personer inkl. instruktør. Afstanden er nu nedsat til 1 meter, med sporadisk kontakt. Opdatering fra DIF kan læses under "Nyheder" Se løbende de opdaterede tilmeldinger og holdtider her (kræver login): "klik" her >>

Nordisk Mesterskab 2019, Kolding...

- Det er de Nordiske lande der i fællesskab afvikler mesterskabet. Det Nordiske samarbejde, også kaldet Nordic Karate Federation (Det Nordiske karate forbund) - Består af ialt 8 lande: Sverige, Norge, Finland, Island, Letland, Estland, Litauen og Danmark.

Een gang om året mødes landene for at dyste om titlen, og samtidig styrke vores gode Nordiske samarbejde. Denne gang foregik det hele i Sydbank Arena - Kolding.

- Nordisk Mester 2019:
Erika Batakujevic sikrede sig for anden gang Guld ved de Nordiske Mesterskaber og kan derfor føje endnu en mesterskabstitel til sig, nemlig: Nordisk Mester 2019 i klassen Female Junior -53 kg.

For Erika var det jo ikke første gang hun officielt repræsenterede Danmark, ved et stort mesterskab, så hun var fra morgenstunden 100% opsat på at gøre alt det der skal til for at generobre titlen som Nordisk Mester.

nm 2019- Erika "Flash`er" sin Nordiske Guld ved holdpokalen -
- Alle mod alle:
Klassen for pigerne i minus 53 kg klassen havde desværre kun fire kæmpere med denne gang, så derfor skulle kampen afvikles som såkaldt "Round Robin" det vil sige alle skulle møde hinanden i kamp. Flest vundne kampe vinder puljen.

- Hendes første kamp var mod Norge, som hun havde mødt tidligere på året i UMAG, og havde udset til at være den sværeste modstander ved dette NM. Erika startede med at sætte sin modstander under pres og kom hurtigt ind med nogle gode afslutninger, men fik mod forventning, straf for "Hård kontakt". Det forvirrede hende en hel del, så hun måtte arbejde med den "Kontaktgrad" dommerne ville se for at få anderkendt sin scoring. Erika for derefter sat et enkelt point, som også blev kampens slutresultat 1-0.

nm 2019- Erika Batakujevic på sejrsskamlen ved Nordisk Mesterskab 2019 -
- Herefter ventede en kæmper fra Finland. Finland er kendt for et højt niveau af kæmpere, så her blev lagt lidt forsiktigt ud. Men igen var situationen den samme: For hård kontakt, og ingen scoring. Som kampen tidligere ender det med en enkelt scoring til Erika, som vinder kampen mod Finland 1-0.

Tredje og sidste kamp er mod endnu en Nordmand: Sara Khalidden. Det blev en lidt mere sikker kamp, med fokus på ikke at lave nogen forhastede beslutninger inde på måtten. Denne kamp endte med at være den letteste på dagen, da Erika havde totalt styr over modstanderen hele vejen igennem og med effektive hænder satte hun, også her, en enkelt scoring, uden at nordmanden havde nogen modtræk overhovedet. Dermed var Erika Batakujevic Nordisk Mester 2019.

- Hvem var det der vandt i dag?
Utroligt flot af en klub fra en lille by som Helsinge, kan udvikle kæmpere med så høj standard og samtidigt bevare dem i klubben.

I mange andre sportsgrene ser man jo desværre, meget ofte, at udøverne søger til de store klubber, men i Bushi kan vi noget helt specielt og det er dejligt at se klubånden går forud for alle ambitioner.

- Bedste Nation for ottende gang:
Med 38 medaljer, 13 af Guld, 12 af Sølv og 13 af Bronze blev det Danske Karate landshold det mest vindende landshold ved de Nordiske Mesterskaber 2019. Andenpladsen tog Sverige med 24 medaljer. Norge og Finland delte tredjepladsen begge med 21 medaljer.
Danmark blev derfor, for ottende år i træk, det land som tog flest medaljer ved de Nordiske mesterskaber og modtog igen den kæmpe store vandrepokal, som fortsat skal pryde forbundskontoret i Idrættens Hus, Brøndby indtil næste år, hvor Nordisk Mesterskab skal afvikles, stedet er endnu ikke fastlagt.

/red.
nm 2019- Hele det Danske landshold ved de Nordiske Mesterskaber 2019 -
­