­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- X-Mas Cup 2019, den faste tradition i professionelt setup...

- Julemåneden er som bekendt startet og så bliver det igen tid til årets populære julestævne, nemlig X-Mas Cup. Det fandt sted lørdag d. 7. dec. 2019 og var 11`gang det blev afviklet.

Målgruppen for dette tilbagevendende event er de helt nye Karate-børn/unge. Et højdepunkt på linie med vores graduering weekenden efter. En spændende udfordring for de mange af vores nye urutinerede kæmpere.

Her får de eleverne i Bushi, lov til at prøve deres Karate-Evner under mere afslappede og hyggelige omgivelser, end ved gængse begynderstævner uden for klubbens rammer. Det sker foran forældre, familie og venner som kan se de færdigheder de har opnået siden deres start i Bushi.

Eleverne får en hjælpende hånd og råd med på vejen, af de mere rutinerede kæmpere, hvis nerver og præstationsangst melder sig.

xmax 2019- Laila Delsouz modtager prisen "Årets Karate-Ka" -
- De mange fremmødte tilskuere kunne følge med på storskærmen, hvor deltagerne var proffesionelt sat op i SET-Online systemet, samme system som bruges til de store internationale stævner.

- Filmhold på besøg:
I År havde X-Mas Cup fornemt besøg af et lille filmhold, som gerne ville opleve og filme eleverne ved vores lille klub-arrangement. Der blev efterfølgende lavet interview med både trænere og forældre. Der var fra filmholdet, lagt op til at oplyse lidt om kampsporten generelt og de værdier eleverne kan tilegne sig, hvis man starter til f.eks. Karate.

xmax 2019- Deltagere og dommere ved årets begynder klubmesterskab: Bushi X-Mas Cup -
xmax 18 09- Grp.1. Kata Piger 6-10år - Guld: Celia Christensen, Sølv Amanda Wilhjelm og Bronze Natalia Greda - (Natalia er ikke på billedet)

- Der blev kæmpet om medaljer i seks grupper i år. De første tre grupper med Kata og senere tre med Kumite. Der var desværre kun en enkelt kæmper i gruppen, Drenge 11-14 som blev lagt sammen med drenge 6-10 år. Igen i år blev det til mange gode og spændende kampe, som fastholdt alle på stolene til alle grupperne havde været igennem.

Grupperne var som altid inddelt efter alder og grad således at det skulle blive så jævnbyrdigt som muligt.

- Kata:
- De første tre grupper var inddelt således: To alders-inddelte grupper for pigerne og det samme var gældende for drengenes vedkommende. Efter en masse spændende kata, var der indlagt en lille pause, hvor tilskuerne fik lejlighed til snakke lidt sammen inden de sidste tre Kumite grupper gik i gang.

- Kumite:
Gruppe fem til syv, er Kumite (frikamp). Grupperingerne var indelt på præsis samme måde som i Kata. Der var mange flotte kampe, hvor de helt urutinerede viste kampgejst, selv om nervøsiteten sad lidt i maven på dem. Flere af de unge, ligger inde med potientiale for at blive rigtig gode kæmpere. Dagens kampe forløb uden de store udfordringer og der var heldigvis kun brug for at dommerne måtte dømme kæmperne for hård kontakt en enkelt gang, idet aldersgrupperne som kæmpede, ikke tillader fysisk kontakt af nogen art i hovedet, men makering på kroppen er derimod tilladt, som "Skin-Touch".

Det var først hen imod slutningen af stævnet der blev vist de flotte "Tre-Point" scoringer, som er kontrolleret spark mod hovedet, uden kontakt.

xmax 2019- Grp. 2. Kata Drenge 6-10år -  Guld: Elias Kristensen, Sølv: Kimmo Froeshøj, Bronze: Alexandr Hansen og Thorbjørn Larsen - xmax 2019- Grp. 3. Kata Piger 11-14år - Guld: Emilie Eriksen, Sølv: Olivia Eriksen, Bronze: Jazmin Krog og Sofie Møgelvang -
xmax 2019- Grp. 5. Kumite Piger 11-14år - Guld: Celia Kristensen, Sølv: Amanda Wilhjelm, Bronze: Natalia Greda - (Natalia er ikke på billedet)
xmax 2019- Grp. 6. Kumite Drenge 11-14år - Guld: Elias Kristensen, Sølv: Kevin Aalborg, Bronze: Alexandr Hansen og Kimmo Froeshøj - (Kevin er ikke på billedet)
xmax 2019- Grp. 7. Kumite Piger 11-14 år:  Guld: Emilie Eriksen, Sølv: Jazmin Krog, Bronze: Olivia Eriksen og Silke Krog -
xmax 2019- Årets "Fighterpokal" gik denne gang til Elias Kristensen, efter imponerende energi / indsats i både Kata og Kumite -

- Stævnets bedste "Fighter" og året "Karate-Ka" udnævnt...
Efter medaljeoverrækkelsen er det også en fast tradition, at kåre stævnets bedste fighter og her faldt dommernes valg helt utvetydigt på Elias Kristensen som viste en fantastisk flot kata, med masser af "Power" hastighed og "Kime". Elias har trænet i Bushi i flere år og startede på "Shotokids" holdet. Elias har udviklet sig rigtig godt og træner flittigt mindst fire gange om ugen.

Der skal lyde et stort tillykke til alle. - Medaljetagere, prismodtagere og til dem der overvandt sig selv og stillede sig på måtten for første gang.

Efter stævnet var det, traditionen tro, tid til dagens mere hyggelige indslag, nemlig: Gløgg, saftevand og æbleskiver i Cafè KAMPUS. Her kunne alle sidde og glæde sig over at have haft en rigtig god og spændende dag med en masse flot Karate.

-Ved samme arrangement blev årets Karate-Ka`er i Bushi udnævnt. Årets Karate elev bliver nøje udvalgt efter en afstemning blandt klubbens bestyrelse månederne op til X-Mas Cup.

- Årets Karate-Ka`er blev: Laila Delsouz - Valgt for sit engagement, samt stor personlig udvikling, siden hun startede i Bushi. Laila er en sand "Fighter" af natur og evner altid at hæve niveauet i træningen, hvis Laila føler at tempoet falder lidt for meget.

I ugen op til jul, venter der igen årets sidste store udfordring. Det er Kyu-gradueringen, hvor alle skal vise at de har udviklet sig og dermed velfortjent kan "Pynte" sig med en ny højere grad i julen -  Og med nyt Bælte.

/red. (foto: Bushi presse)

­