­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Japansk emneuge på Skt. Helene Skolen...

Hele uge 36 var Bushi til stede på Skt. Helene Skolen for at undervise i Karate. Årsagen var at de havde "Japan" som emne i hele uge 36. Så er det jo klart at Karate er selvskrevet som et af emnerne, da Karate som bekendt stammer fra Japan.

Andre emner indeholdt i det Japanske tema var også Heiku-Digte og Origami.

Efter dagens morgensamling, mødte 10-12 elever op i et klasseværelse, som var indrettet til træningsområde. Træningen i Karate skulle ende ud i en opvisning, den efterfølgende lørdag formiddag.

Det stod hurtigt klart, at Karatetræningen var noget af en udfordring og ambitionerne måtte derfor tilrettes til elevernes niveau. Der blev trænet i stød mod hovedet, når man gik frem. Derefter parade mod samme teknik, når man gik baglæns - Med efterfølgende kontra-stød af forsvaren.


flowers- Bushi takker for den flotte gave fra børnene -

skt helene 2021
- Indledende træning i klasselokalet -

- Cirkelspark og Japanske ord:
Alle var tydeligvis helt vilde med at sparke, så naturligvis blev der undervist i cirkelsparket, "Mawashi-Geri". Først blev det opbygget fra bunden, for efterfølgende at blive trænet under bevægelse fremad, naturligvis på en stor pude, egnet til formålet. Alle eleverne fik da også gennemgået lidt Karate-Historie, samt omdelt en seddel med Japanske ord, som en naturlig del af undervisningen. De lærte b.la at sige: Godmorgen, goddag og godaften på Japansk og naturligvis det obligatoriske: OSS, som er en kendt Karatehilsen (betyder: ja / forstået / javel)

- Lørdagens opvisning:
På grund af dårligt vejr, var dagens planlagte opvisning rykket ind i Vejby-Hallen. Eleverne var tydelig nervøse, om de nu kunne huske alt det de havde lært i ugens løb. MEN, Det kunne de og indkasserede da også en stor klapsalve fra de fremmødte tilskuere.

- Spændende timer:
Blev det, som lærer Jette Thorborg, ganske rigtigt skrev på takkekortet, som jeg modtog af eleverne efter lørdagens opvisning.


../e.m.

skt helene 2021 02
- Lørdagens opvisning i Vejbyhallen -
­