­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Årets Danske mesterskaber 2021 i Karate....

- Dansk Karate Forbund afviklede i weekenden d.1.-3. oktober det officielle DM 2021. Denne gang var lokationen Solrød idrætscenter, Solrød Strand.

Bushi stillede i år med beskedne 4 kæmpere. Det beskedne udlæg ændrer sig lidt, når de fire kæmpere tager fire medaljer.

De Danske mesterskaber i karate under D.Karf havde i år 425 deltagere fordelt på 36 klubber. Det giver 549 "Starter" med efterfølgende puljekampe kampe der skulle afvikles på de fem kamparealer over de første tre dage i oktober.

På det sportslige plan er resultatet mere end et godkendt, med 4 medaljer med bare 4 kæmpere. Det blev til 1 Danmarksmester, 2 Sølvmedaljer og en enkelt Bronzemedalje.

dm 2021
- Tiffany tager Sølv i Kvinder Senior +61 kg -

- Fredag:
Er dagen hvor der afvikles Kata for Senior og Ungsenior. Her havde Bushi, Cherry Suwannapak med i begge klasser. Første klasse, Kvinder Senior startede kl. 20.10. Her valgte Cherry at udføre Kata`en "Kanku-Dai". Hun er oppe imod en stribe af rutinerede kæmpere, b.la fra det Danske landshold, og det til hendes kun andet stævne. Cherry laver en balancefejl og får derfor en lav score og må indtage sidstepladsen, med laveste score.
I klassen Kata Ungsenior, som startede umiddelbart efter, vælger Cherry igen "Kanku-Dai" som første Kata. Denne gang er der ingen balancefejl, men igen en lave score, grundet det markant høje niveau. Cherry skal derefter kæmpe om Bronzemedaljer og vælger en ny Kata "Empi" som giver hende dagens højeste karakter: 19.34, men dog ikke nok til at indkassere Bronze.

- Lørdag:
Første kæmper på gulvet er Plammi Suwannapak i klassen Kumite Piger Junior -59 kg. Der er ikke så mange kæmpere i klassen, så klassen afvikles som "Round Robin" dvs. alle skal kæmpe mod alle. Igen her er der rutinerede kæmper med et højt niveau, i forhold til hendes kun andet stævne. Plammi indkasserer en Bronze for dagens indsats i klassen. Hun viser at der er potientiale til en fremtid indenfor Kumite, men det kan kun tiden vise.

Tiffany Thalsø er lørdagens anden kæmper. Første klasse, Kumite Kvinder Ungsenior +61 kg, her møder hun Josephine Christiansen i første kamp, som hun efter flere hårde slag, vinder med cifrene: 3-1. Efterfølgende taber hun kampen til Sacha Kjærsgaard og indkasserer en Sølvmedalje.
I næste klasse Kumite Kvinder Senior +61 kg, møder hun sin tidligere klubkammarat. Kampen er igen lidt rodet og der uddeles flere meget hårde slag. Kampen ender 0-0 og skal afgøres med dommerstemmer, som markeres med flag. Her vinder Tiffany kampen, for fleest scoringsforsøg. Finalerne bliver afviklet senere på dage, hvor hun igen skal møde Sacha Kjærsgaard.
- Finaler: Tiffany er i kampen lidt afventende i sin kampstil og kampen ender da også med en sejr til Sacha med cifrene 7-1. Og dagens anden Sølvmedalje er i hus. Det skal lige nævnes at Tiffany, i tiden efter WIKF VM 2019 i London, har gennemgået en hofteoperation, hvor hun var hensat til kørestol, for blot halvandet år siden. Efterførlende har hun gennemført et hårdt genoptræningsforløb. Så det er en velfortjent indsats af Tiffany, ved dette DM.

- Søndag:

- Er dagen hvor Bushi`s sidste kæmper skal på gulvet. Maja Radakovic kæmper i klassen Kumite Piger 12 år +44 kg. Første kamp er altid præget af nervøsitet. Maja kommer bagud 1-0 i kampens første halvdel. Maja prøver desperat at komme ind på aftand til at kunne sætte en scoring. I Kampen afsluttende fase, sætter Maja en perfekt spark til kroppen, som giver 2 point. Herefter er kampen vendt fuldstændig rundt, så hendes modstander fra Greve, prøver at komme tilbage i kampen, hvilket resulterer i endnu en perfekt "Kontrascoring" fra Maja, så kampen ender 3-1. Næste kamp er mod en kæmper fra Ishøj, som hun besejrer 3-0. Den næste kamp vinder hun uden kamp, da modstanderen har fået en knæskade og derfor ikke kan kæmpe.
Finalen skal stå mod endnu en Emily Jørgensen fra Greve. Taktikken er sat i forhold til modstanderens kampstil. Kampen ender med en sejr på 2-0 til Maja, efter en hård og koncentreret indsats fra begge kæmpere. Det er Maja`s første titel som Danmarksmester i Kumite. Det gamle Danske ordsprog: "En Lille og Vågen, er bedre end........"

/red.

dm 2021- Maja Radakovic vinder Danmarksmesterskabet i sin klasse -

- Årets resultat ved D.Karf DM 2021 i listeform:
  • Maja Radakovic - Guld, Kumite Piger 12 år +44 kg
  • Tiffany Thalsø - Sølv, Kumite Kvinder Ungsenior +61 kg
  • Tiffany Thalsø - Sølv, Kumite Kvinder Senior +61 kg
  • Plammi Suwannapak - Bronze, Kumite Piger Junior -59 kg
  • Cherry Suwannapak - No. 5, Kata Kvinder Ungsenior
  • Cherry Suwannapak - No. 7, Kata Kvinder Senior

  • Sidegevinst: Lørdag morgen Coacher Bushi en kæmper fra Egedal Shotokan Karate til en flot Bronzemedalje. Naturligvis er begge klubber tilfredse med samarbejdet...
dm 2021- Cherry må desværre se sig slået i Bronzekampen -
­