­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- SKIF Sommerlejr 2022 med prøve til "Sort" Bælte...!

- Lørdag d. 9. juli, var dagen hvor elever fra Bushi skulle testes om de kunne klare de hårde krav, der skal til, for at kunne bestå prøven til det eftertragtede "Sorte Bælte"

Gradueringen foregik på SKIF Danmarks sommerlejr som blev afholdt på Glamsbjerg idrætsefterskole på Sydfyn.

Søstrene Cherry Suwannapak og Plammi Suwannapak bestod prøven til Shodan og kan nu med stolthed binde det sorte bælte om livet. Envidere bestod Bushi-Instruktør Leif Olsen prøven til Nidan (2. dan)

For at deltage i gradueringen, vælger Bushi at man deltager i alle træninger på lejren og selvfølgelig er top forberedt, allerede inden lejren starter onsdag aften.

skiflejr 2022
- Shihan underviste på dankollegietræning for 3. dan og op -

skiflejr 2022- SKIF Sommerlejr 2022, efter test til 2. Dan -
Fra venstre: Ole Nielsen, Shihan Bruno Jensen, Leif Olsen, Jacques Dupont og Erling Marcussen

- Lejren bød på over 20 timers målrettet træning for aspiranterne til "Shodan", som er betegnelsen for det første sorte bælte ( 1. Dan) i vores Shotokan stilart.

- Dangraduering SKIF:
Prøven er opdelt i tre dele: Førse del vises der basisteknikker (Kihon), med stor kraft, energi og timing. Anden del er figurøvelser (Kata) med tilhørende praktisk prøve hvor eleven, på overfor en modstander, fremviser hvad teknikkerne betyder. Tredje del er frikamp, først en række aftalte angreb hvor eleven testes for sin evne til at angribe og forsvare sig. Sidste del af prøven består af fri kamp hvor eleven skal testes for sin evne til at overføre sin karate-kunnen til en form for "Gadekamp" hvor alt er tilladt, simpelt hen evnen til at kunne bruge sin Karate til selvforsvar og kamp.

- Først ved afslutningsfesten lørdag aften blev spændingen endelig udløst for de to piger: Cherry og Plammi Suwannapak bestod begge prøven til Shodan med bravur og kan med stolthed nu binde det sorte bælte om livet og kalde sig "Shodan"

skiflejr 2022- Ved aftenes fest fik Cherry og Plammi overrakt deres længe ventede sorte bælte -

- En prøve til sort bælte kræver flere års træning. Det kræver at man i tiden op til gradueringen vælger at sige nej til både venner og familie, eller når man inviteres til fest. Vælger at stå i træningssalen dag efter dag og øve det pensum man skal op i. Det er et fokus man sjældent finder i andre sportsgrene, Det er det, der gør Karate til noget helt specielt.

Karate ændrer mennesker og deres adfærd, deres opfattelse af de små ting der sker i hverdagen. Det gør mennesker til at være mere harmoniske, og evnen til at tilpasse sig samfundet. Egentlig er en ”Sortbælte” bare en ”Hvidbælte” der ikke har givet op. Giver du op, opnår du intet – Giver du ikke op, kan du opnå alt. Det gælder også ude i vores samfund.

- Dankollegie på sommerlejren:
Denne lejr bød på hele to gange Dankollegie, hvor Shihan Bruno Jensen underviste i kunsten i at være afslapet, for at kunne øge sin hurtighed i både Karate og selvforsvar. Dankollegiet er målrettet instruktøre fra 3. dan og op, således at der er en ensrettet undervisning rundt i de Danske SKIF klubber.

/Red.
skiflejr 2022
- Alle deltagere afsluttede lejren med velfortjent is på McDonalds i Nyborg -
­