­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Budapest Open 2022...

- Bushi havde i weekenden en enkelt kæmper med til Danske Karateforbunds udtagelsesstævne for Kumite-Udøvere i Budapest. Desværre blev resultatet ikke helt som ventet, da Maja Radakovic efter de indledende kampe døjede med stærke smerter i det højre knæ, og resulterede i at hun til sidst måtte trække sig helt fra stævnet.

Maja var tilmeldt i hele to katagorier, nemlig Kumite piger U14 +47 kg, samt Kumite piger kadet -54 kg.

Søndag var dagen hvor Maja skulle kæmpe i begge kategorier. Første katagori var kadet -54 kg. Her møder hun Jelena Djuric. kampen er meget jævnbyrdig og ender uden scoringer fra begge kæmpere.

Kampen afgøres herefter på flag, desværre med 2-3 til Hollænderen. Jelena Djuric vinder efterfølgende kampe og ender i gruppens "Finale-Kamp" om at gå videre til semifinalerne. Her taber Hollænderen desværre 3-0 til Tyskeren Alexandria Wolf, og Maja er hermed ude i opsamlingskampene i gruppen.budapest open 22- Maja Radakovic på Hotel Don Giovanni -
- Næste kategori er Maja`s "Egen" klasse som giver de point, som hun skal bruge for at komme i betragtning til det Danske Kumite-Landshold i fremtiden.

Den første kamp i Kumite piger U14 -54 kg er mod Iveta Georgieva fra Bulgarien, Maja viser sig fra sin absolut stærkeste side og besejrer hende med hele 3-0. Efter kampen er Maja plaget af stærke smerter fra sit højre knæ. Hun taler med sin coach, og Maja insisterer på at fortsætte, trods hendes smerter. Aftalen er at hun skal give et klart tegn, hvis hun ønsker kampen stoppet. Kampen er mod Olga Selavko fra Letland, som forløber godt og står 1-1 indtil kampens afsluttende face, hvor "Letteren" får sat en lidt tvivlsom scoring til kampens resultat 1-2.

Efter kampen er Maja så mærket af smerter i knæet, at vi beslutter at trække hende fra puljen. Maja kunne være kommet i puljens opsamlingskampe, da Olga Selavko bliver puljevinder og ender i top 5.

Super ærgelig slutning på en weekend som skulle ha været med til at gøre hende klar til fremtidens udfordringer omkring udtagelsen til det Danske Landshold, da problemerne med knæet gør at hun ikke er i satand til at deltage til Polish Open d. 1.-2. oktober, som også er et udtagelsestævne for både Kata og Kumite.


Rammerne omkring dette store stævne, var absolut ikke optimale, da stævnet blev afviklet en en kold ishockey hal. Her kan man bestemt ikke sige at der i Karate er "Koldt På Toppen" - Der var nemlig meget koldt på fødderne for de kæmpere som skulle gøre sig klar til kamp. Hallen var bestemt ikke egnet til et Karatestævne af den kaliber, ej heller elektronikken var optimal.

/red.

budapest open 22- Budapest Open er et KÆMPE stævne med hele 10 kamparealer -
­