­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- De Danske stilartsmesterskaber - SKIF CUP 2022

- Bushi deltog i år med beskedne fem kæmpere ved dette års SKIF Cup som blev afviklet d. 5. nov. 2022 i Hundested Hallen, Stadionvej 42, 3390 Hundested.

Vi havde tilmeldt, ialt syv kæmpere, med der kom desværre to afbud, grundet sygdom, lige på falderebet.

I blandt kæmperne fra Bushi, var der to debutanter, i henhold til stævneaktivitet. Til trods for det svækkede fremmøde, lykkedes det Bushi at hjemtage 2 velfortjente Sølvmedaljer, hvoraf den ene Sølv blev hentet af en debuant i disciplinen Kata. SKIF Cup er jo, som bekendt, synonym med de Danske mesterskaber i vores Shotokan stilart og det var derfor en tilfredsstilende præstation af kæmperne.

SKIF Cup som afvikles på traditionel vis, med ”Shobu-Ippon” regler, efter de gamle Japanske regler hvilket gør, at der kun skal 2 point til, for at afgøre en kamp. Det gør selvfølgelig at kampene er meget mere intense og kæmperne er super fokuseret på at sætte angrebet ind på det helt rigtige tidspunkt.

skif cup 2021 05- SKIF Banner 2022 -

- Det gør jo at, fejler man bare det mindste i angrebet, så når modstanderen at ”Læse” ens teknik og score på et hurtigt kontra-angreb. Til information afvikles der også Shobu-Ippon klasser ved de officielle Danmarksmesterskaber under Dansk Karateforbund og DIF. SKIF Cup har ikke opsamlingskampe om Bronzemedaljer, så det er et ægte "Cup system" og det vil sige det er såkaldt: ”Vind, eller Forsvind”. Taber man første kamp er man ude.

- KATA:

Dagens kæmpere deltog alle i Kata, og som før nævnt bestod holdet af to debutanter på drengesiden, nemlg Tino Schleimann og Albert Vodstrup Leidesdorff.

Tino Schleimann deltog i "Kata drenge 8-9 år". Han er tydelig nervøs, da det er første gang, han står på måtten ved et stævne og taber esværre sin første kamp, men som Tino udtrykker det efter kampen "Jeg fik da èt flag". Der er helt klart noget at bygge videre på med Tino.

Dagens anden debutant var Albert Vodstrup Leidesdorff, som for bare otte måneder siden startede med Karate, hjemtog en rigtig flot Sølvmedalje i klassen "Kata drenge 12-13 år - 10-4 Kyu"
I finalen taber Albert knebent i finalerne med "Sølle" 0,2 point, til en kæmper fra Allerød, som efter coachens mening lavede flere åbenlyse "Fodfejl", men dommernes vurdering kom ikke til Alberte fordel. - MEN et kæmpe tillykke til Albert med den flotte debut.

Ea Schleimann deltog i klassen "Kata piger - 12-13 år, 3.kyu-Dan" Klassen er således for Brun og Sortbælter, de mere rutinerede. Ea Schleimann leverede en flot kata med god kraft og kime, men tabet desværre til en kæmper fra Holstebro med stemmerne 4-1. Flot kæmpet Ea.

Næstsidste deltager i Kata er Alberthe Oxvang i klassen: "Kata kadet piger 14-15 år, 3. kyu-Dan" Igen en klasse med garvede katakæmpere. Alberthe taber desværre også sin første kamp 5-0 til en kæmper fra Horsens. Alberte lavede en flot kata med god kraft og var selv godt tilfreds, men i dag blev det kun til den ene kata.

Plammi Suwannapak er dagen sidste deltager i Kata: "Piger junior 16-17 år, 3. kyu-Dan" Her møder hun den senere Sølvvinder fra Tvis Karate, som hun taber knebent til, med dommerstemmer 3-2.

skif cup 2022- Årets deltagere ved SKIF Cup 2022 -
- KUMITE:
Alberte Oxvang deltog også op Kumite for Kadet piger, men måtte desværre trække sig efter et vrid i knæet i sin første kamp. En fighter der ikke giver ikke op. Godt kæmpet og tak til coach Vanesa. Kampen mod "Skader" er ubarmhjertig. Vi i Bushi, arbejder derfor sammen med nogle af de bedste, for at forebygge skader, ved målrettet tilbyde forebyggende træning.

Stort tillykke til Plammi Suwannapak, som kæmpede sig til en sølvmedalje i klassen "Kumite junior piger 16-17år, 3. kyu-dan" Her kæmper hun sig frem til finalen, hvor hun møder Camilla Reinholdt, fra vores tidligere Bushi-klub i Holbæk. Under kampen får Plammi en hårdt stød til kæben som "Ryster" hende lidt. Her efter bliver hun for frembrusende og taber desværre Guldet med kampens endelige resultat 0-2. Plammi er heller ikke helt tilfreds og siger selv at hun blev for ivrig. Alt i alt så er det rigtig flot kæmpet. Fortsæt det gode træningsarbejde i Dojoen, sammen med sine træningsmakkere.

/red.
skif cup 2022 - collage- SKIF Cup 2022 - FOTO Collage -
­