­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- X-Mas Cup 2023, Årets traditionelle Bushi julestævne...

December måned er lige startet, så er det igen tid til årets traditionelle julestævne: X-Mas Cup. Lørdag d. 2. dec. 2023 blev vores lille klub-hygge-turnering afviklet for 13`gang... Denne tilbagevendende begivenhed er målrettet de helt nye Karate-børn/unge, et højdepunkt på linie med vores graduering d. 16. december. En spændende udfordring for de mange helt nye urutinerede elever, som for første gang står alene på "Måtten".

Trods nervøsitet, får eleverne i Bushi lov til at prøve deres Karate-evner under afslappede forhold, sammen med deres træningskammarater i hyggelige omgivelser foran deres forældre, familie og venner.

Forældre og venner var mødt op til dette flotte arrangement i vores fantastiske center. Tilskuerne kunne følge det hele på en storskærm ved arealet, hvor deltagerne omhyggeligt var sat op i SET-Online systemet, samme system som til de store internationale WKF stævner.

xmascup 2023 11- Årets Karate-Ka 2023 blev Alberthe Oxvang -
xmas 2023- Grp. 1. Kata piger og drenge 5-7 år: Guld: Tudor Hebristan, Sølv: Lukai Bjørke, Bronze: Ellie Westergaard -

- Der blev i år kæmpet om medaljer i fem grupper. De første tre grupper med Kata og de sidste to med Kumite. I år var der mere fokus på Kata end de andre år. Bushi valgte at lægge piger og drenge i samme gruppe, i forhold til alder, således at det skulle være så sjovt og jævnbyrdigt som muligt. Tillige var alle kampe opstillet således at alle skulle møde alle, såkaldt "Round Robin" system.

- Kata:
- De første tre grupper var inddelt således: Tre alders-inddelte grupper for pigerne og drenge. Der var en masse spændende kata-kampe, hvor den ene måtte udvides med flere ekstra kampe for at finde den rette vinder.

- Kumite:
Gruppe fire og fem var Kumite (frikamp). Grupperingerne var indelt på samme måde som i Kata. Der var mange flotte kampe, hvor alle kæmpere viste en fed kampgejst, selv om nervøsitet var let at spore. Flere af de unge, ligger inde med potientiale for at blive rigtig gode kæmpere. Dagens kampe forløb uden de helt store udfordringer, kun en forvredet tå i drengenes klasse. Der var heldigvis kun brug for at dommerne dømte kæmperne for hård kontakt et par gange. Aldersgrupperne som kæmpede på dagen, tillader ikke fysisk kontakt af nogen art i hovedet, men makering på kroppen er derimod tilladt, som såkaldt "Skin-Touch".

xmas 2023- Grp. 2. Kata piger og drenge 8-11 år: Guld: Amanda Nordsted, Sølv: Tino Schleimann, Bronze: Malthe Holmboe og Jonas Hansen - xmas 2023- Grp. 3. Kata piger og drenge 12-13 år: Guld: Ea Schleimann, Sølv: Hasu Amagov, Bronze: Malik Amagov og Sebastian Stendevad -
xmas 2023- Grp. 4. Kumite piger 13-15 år: Guld: Alberthe Oxvang, Sølv: Ea Schleimann -
xmas 2023- Grp. 5. Kumite drenge U 16 år: Guld: Tobias Stendevad, Sølv: Albert Leidenstorff, Bronze: Lucas Christensen -
xmas 2023- X-Mas Cup 2023, Fighterpokalen gik i år til Ea Schleimann -

- Stævnets bedste fighter og året "Karate-Ka" udnævnt...
Efter medaljeoverrækkelsen var det igen tid til at kåre stævnets bedste fighter og her faldt dommernes valg på Ea Schleimann som viste en fantastisk flot kata og en god kumitekamp. Ea har trænet i Bushi, siden familien flyttede fra Helsingør til Helsinge. Ea udvikler sig i den helt rigtige retning og vi vil helt sikkert møde hende ude til stævner i 2024.

Efter stævnet er det tid til dagens mere hyggelige indslag, nemlig: Gløgg, saftevand og æbleskiver i vores hyggelige Cafè KAMPUS. Her kunne alle sidde og glæde sig over at have haft en rigtig god og spændende oplevelse med en masse flot Karate. Ved samme lejlighed blev årets Karate-Ka` 2023 i Bushi udnævnt. Årets Karate elev bliver hvert år nøje udvalgt efter de input som kommer fra klubbens instruktører og vedtages endeligt i klubbens bestyrelse.

- Årets Karate-Ka`blev: Alberthe Oxvang - Valgt med orderne: Alberthe, valget er faldet på dig, fordi du er lidt af en fighter. Du passer trofast din træning, både traditionel og sport. Du har altid en positiv indgang til tingene omkring dig, du er dermed med til at motivere dine kammerater på holdet. Din tilgang til Karate gør at de mål du sætter dig i livet vil lykkedes, det gælder også udenfor Karate. Din udvikling som menneske, er et eksempel på det vi gerne vil kendes for: Nemlig, at udvikle vores elever positivt gennem karate. Sådan at den enkelte elev flytter sine egne grænser på baggrund af egen lyst og vilje.

- Der skal lyde et kæmpe stort tillykke til alle, som deltog ved årets X-Mas Cup. - BANZAI...

I ugen op til jul, venter årets sidste store udfordring for alle vores medlemmer, inden det bliver tid til en velfortjent  juleferie. Det er vores kyu-gradueringen lørdag d. 16. december, hvor alle skal vise hvad de har lært siden sommerferien og dermed velfortjent kan "pynte" sig med en ny højere grad i julepausen -  Og med nyt Bælte.

/red. (foto: Bushi presse)

­