­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Første to stævner 2024...

- Fredag og lørdag d. 23. - 24. februar deltog Bushi ved to store stævner. Copenhagen Open 2024 og 6. Shobu Ippon Tournament.

Bushi starter et forventningsfuldt karate-forår, med masser af positive oplevelser både til stævner, men så sandelig også i klubbens super gode lokaler i Kampsportscenteret, hvor der har været mange mennesker forbi ved arrangementer som Dommerseminar og specielt vores nye tilbud "Kata Boost". Det vidner om klubbens evne til at samarbejde med andre klubber og forbund for at udvikle talenter i Danmark.

Copenhagen Open fredag:
Fredag d. 23. februar stillede to kæmpere fra Bushi op ved Copenhagen Open 2024. Albert Leidesdorff og Ea Schleimann, begge i kategorien "Kata". Ea møder en stærk Tysk kæmper: Stella Längerer i første kamp, men må desværre se sig slået med point 18,8, mod Tyskerens 21,4.  Muligheden for opsamling glipper, da Tyskeren taber den næste kamp mod en Englænder.

Albert Leidesdorff møder en Kata-Kæmper fra Island i første kamp og taber knebent med point 21,4 mod Islændingen`s 21,8. Også her mister Albert chancen for opsamling da Island taber næste kamp mod en stærk Svensk JKA Kata kæmper..

Et stort åbent internationnalt stævne, som Copenhagen Open med stærke kæmpere fra udlandet er en kæmpe udfordring, men er med til at udvikle og lære at præstere under pres.

6. Shobu Ippon Tournament:
Der var igen gjort et stort arbejde men udsmykningen i Hørsholm Hallen, ved dette sjette Shobu Ippon Tournament. Shobu Ippon Danmark er vært ved dette åbne karatestævne, hvor alle organisationer og stilarter er velkomne som deltagere. Imponerende at se den udvikling der har været i netop denne form for Ippon stævner. Denne gang var der ca. 600 tilmeldte...!

Shobu Ippon er den gamle originale traditionelle form for "Frikamp" i Karate. Meningen er, at en kamp afgøres med et enkelt slag, eller spark. På Engelsk "One Blow - One Kill"...

6. ippon tournament
- Line-Up til de første 4 kategorier -
- Mange mener jo, at den moderne WKF-Karate form, er for Sportsrelateret Karate og ikke afspejler den "Ægte" kamp, men lavet for at gøre det hele mere publikum-venligt.

 Dagens kæmpere:

 De seks kæmpere fra Bushi stillede op i Kata og Kumite.

 - Tino Schleimann - Kata piger/drenge 8-11 år
 - Ea Schleimann - Kata piger 12-15 år
- Albert Leidesdorff - Kata drenge 12-15 år
- Alberthe Oxvang - Kata piger 16-39 år
- Alberthe Oxvang - Kumite piger 16-18 år
- Nazow Mazawal - Kata damer/herre 16-39 år
- Leif Olsen - Kumite herre +45 år
- Ea Schleimann, Alberthe Oxvang, Albert Leidesdorff - Team Kata piger/drenge 8-6 år

Tino Schleimann taber sin første Kata kamp til en kæmper fra Sedokan. Tino er ny i forhold til stævner, med har et "Gå på mod" og melder sig klar til flere stævner. Godt gået Tino...

Nazow Mazawal vinder sin første Kata-kamp, med må se sig slået ud i næste runde og ender på en flot fjerdeplads. Nazow Arbejder hårdt på at udvikle sin Kata og drømmer om at deltage til de helt store stævner. Nazow er nået rigtig langt i sin udvikling efter blot to års træning og kun tiden og hårdt arbejde i "Dojo`en" vil vise vejen frem til de store "Events"

Albert Leidesdorff er efter blot to år indenfor Karate en rutineret og målrettet Kata-Kæmper. Han går hele vejen frem til semifinalen, hvor han tilkæmper sig en flot Bronzemedalje. Klassen hedder 3.kyu-Dan 12-15 år. Albert er lige blevet 3. kyu. og møder her Kata-Kæmpere med sort bælte som har trænet i mange flere år, det lover godt for fremtiden som Kata udøver.

Ea Schleimann er den næste kæmper på "Måtten" Ea møder en meget stærk JKA kæmper fra Sverige, som hun desværre ikke  vinder over. Svenskeren ryger ud i en af de næste kampe og muligheden for kampen om Bronze blev desværre ikke muligt her.


- Flotte pokaler er altid et hit, som her -
- Efter frokost og en hektisk formiddag er det tid til "Team Kata"... For første gang i klubbens historie har vi et hold med i denne katagori: TEAM KATA 8-16 år 3. kyu-Dan grader.

Ea Schleimann, Alberthe Oxvang, Albert Leidesdorff laver Kata`en "JION" og vinder første team-kamp, men taber den næste kamp og ender på en fjerdeplads, hvilket er rigtig flot, når man tænker på at det er første gang Bushi stiller med kæmpere i denne kategori.

Leif Olsen er næste kæmper i Shobu Ippon (Frikamp). Her har han en såkaldt "Bye-Kamp" i første runde. I anden runde møder han en kæmper fra Hørby, Sverige. Svenskeren er meget aggresiv og målsøgende i sin kampform og vinder da også kampen 2-0. En hård kamp med en lille "Blod-Næse" til følge for Leif Olsen, men alt i alt godt kæmpet...

Alberthe Oxvang er dagens sidste kæmper som stiller op i begge kategorier: Kata og Kumite. I Kata møder hun også en meget stærk Svensk JKA Kata kæmper, som hun desværre ikke kan hamle op med. Og her igen mister Alberthe chancen for kamp om Bronze, da samme kæmper taber i en af kapene inden finalen.

I Kumite møder Alberthe Nelly Norin fra JKA Sverige, som hun besejrer efter en tæt kamp. Næste kamp en meget lige og står 1-1 efter endt kamptid. Herefter starter en ny kamp (Ensho-Sen) hvor vinderen er den kæmper den sætter den første scoring. Ensho-Sen, forlænget kamp er ofte præget af stress og fokus på ikke at lave fejl, da en lille fejl vil føre til at man taber kampen. Kampen er derfor meget tæt og ender med at kæmperne støder sammen lige i kanten af arealet, så begge piger falder, desværre med Alberthe nederst, som får et "Knæk" i nakken og må tilses af lægen. Lægen afgør af Alberthe ikke kan fortsætte på grund at en mulig fraktion i nakken, og modstanderen bliver erklæret som vinder. Alberthe ender derfor på en fjerdeplads. Rigtig godt kæmpet, trods denne kedelige afslutning. En god udvikling, og en lysende fremtid er at spore her.

Den 21. september vender Shobu Ippon Danmark tilbage med Nordic Open Ippon Shobu 2024 som også afvikles i Hørsholm. Dette stævne er kommet i stand grundet et samarbejde i de Nordiske lande med den gamle kampform "Shobu Ippon" - Bushi er inviteret og tilmeldingen er allerede åben her på siden, under menu`en kalender. Arrangørerne håber på, at flere klubber har lyst til at deltage i et Nordisk traditionelt Karatestævne af høj kvalitet, og være sammen med karate-folk, som brænder for de traditionelle værdier. Godt at samarbejdet mellem klubber og stilarter, endelig løsner op. Godt for elever, klubber og Karate, generelt i hele Danmark.

Rigtig godt forår.. /red.
ippon tournament 2024 - Albert Leidesdorff med en flot Bronze i klassen med "Sort-Bælter" -
ippon tournament 2024 - Ea, Alberthe & Albert i TEAM KATA for første gang i Bushi -
ippon tournament 2024- Opløftet stemning efter Bushi TEAM KATA -
­