­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Den Store Kampdag i Bushi d. 20. september...

- Fredag d. 20. september 2024 var "Den Store Kampdag" for 5. og 6. klasser hvor over 100 skoleelever besøgte Kampsportscenteret for at finde ud af hvad kampsport er for noget..? Bushi bød selvfølgelig igen i år ind med undervisning til eleverne på denne specielle dag.

Der er Dansk Skoleidræt der står for aktiviteten "Den Store Kampdag" i tæt samarbejde med skolelærer på Nordstjerneskolen, Jacob Rosenstrøm. Der var også elever fra andre skoler end Nordstjerneskolen.

Det stod hurtigt klart, at Karatetræningen var noget af en udfordring for mange af eleverne, så ambitionerne for indlæring af teknikker måtte derfor tilrettes til elevernes niveau.


kampdag 2024- Der blev spaket og slået på puder -

kampdag 2024- Opvarmningsleg med kamphandsker - En form for "Taget leg" -

- Grundlæggende karatestød med korrekt knyttede hænder var det grundliggende, som blev trænet først. Det er vigtigt at teknikker med hænder udføres korretk for ikke at skade og overbelaste sine håndled. Derefter blev der trænet på puder: Stød i mavehøjde stående og derefter når man gik frem. Derefter blev der trænet "Dobbelt stød" på puder under bevægelse fremad.

- Selv om hænder er det vigtigste i Karate (Karate - betyder tom hånd), var der også sat tid af til lidt sparketræning. Grundtræning i cirkelspark, blev viderebygget til at ende med cirkelspark på markeringspuder under bevægelse både frem og tilbage. Det er vigtigt at forstå formålet af indlæring af en teknik, skal foregå i simple teknikker som opbygges og sættes sammen til det endelige resultat af teknikken. På hold så store som disse tre hold i dag var der ikke nok tid til den enkelte, selv om vi var tre instruktører var det ikke alle der fik såkaldt "Eneundervisning" - I Bushi er vores grundregel, at hver elev skal ha` haft en instruktør som har vurderet og givet opmundring til at forbedre teknik og præstation i hver eneste træningstime. Alle er velkomne til at kigge forbi til en gratis prøvetime, for at se om Karate er noget for, netop dig.  Vi ses i Bushi...

../e.m.

kampdag 2024- Teknikkerne blev afprøvet på markeringspuder, så alle fik prøvet både slag og spark -
kampdag 2024- Fællesskab væk fra mobilen er vigtigt for alle vores skolebørn -
­