­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
 - Tre nye Dan-Grader til Bushi...

- Endelig oprandt dagen hvor tre medlemmer af Bushi kunne binde det sorte bælte om livet, og dermed med stolthed bære en ny Dan-Grad. Tre måneder skulle der gå før de tre elever måtte bære den nye Dangrad. Betegnelsen "Shodan" til de to piger, er for det første sorte bælte ( 1. Dan) i vores Shotokan stilart.

Gradueringen foregik på SKIF Danmarks sommerlejr som blev afviklet på Glamsbjerg efterskole d. 6. juli, altså for nøjagtig tre måneder siden.

Da alle tre bestod prøven med lidt småfejl, blev datoen for bælteprøven, i deres "Pas" skrevet tre måneder frem.

gi obi- Gi & Obi -
 - De tre måneder som Dangraden udskydes, skal der arbejdes på at få de små ting på plads, som gradueringpanelet på dagen d. 6. juli påpegede, heriblandt lidt lavere stillinger i vores basistræning.

Søndag d. 6. oktober oprandt så dagen hvor Bushi`s Chefinstruktør (Erling Marcussen 5. Dan) kunne overrække de tre elever deres velfortjente "Sorte" bælte og deres nye grad ved en lille ceremoni i Bushi`s lokaler i Kampsportscenteret.

Shodan:
Alberthe Oxvang og Ea Schleimann fik overrakt deres nye sorte bælte, og bærer dermed titlen "Shodan" (første grad sortbælte).

Nidan:
Thomas Rytter som er instruktør modtog endnu et sortbælte og har nu titlen "Nidan" (anden grad sortbælte).

Tiden der skal trænes Karate, for at opnå den fornemme grad er typisk 5 år, koncentreret. Den elev, på dagen, der har opnået det hurtigst, har trænet godt fire år og den som har trænet længst, er Thomas Rytter somhar brugt hele seksten år for at opå den fornemme titel som "Nidan" (Anden grad af "Sortbælte") - Det skyldes selvfølgelig en længere træningspause, hvor fokus var på uddannelse i det Danske forsvar.

blackbelt- Søndag d. 6. oktober modtog Alberthe Oxvang, Ea Schleiman og Thomas Rytter deres nye Dangrad -

blackbelt- Ea Schleimann modtager sit sorte bælte til graden "Shodan" -

- Testen til "Sort Bælte beskrevet:
Prøven består af KIHON, som er basis Karate, grundform hvor fokus er på åndedræt, stillinger, speed, ballance og fokus. Det samme gør sig gældende i næste trin, som er KATA, hvor eleven udfører en bestemt serie af teknikker, der er sammensat ud fra KIHON teknikker sat i mønster med spring, hurtige vendinger mm. Dertil skal man kunne vise, med en makker hvordan en enkelt teknik kan bruges til f.eks. forsvar og angreb (Bunkai).

Herefter testes der for kontrol med stød-teknik, fokus afstand, hurtighed, præcision samt styrke. Sidst testes der i KUMITE, som er decideret kamp. Første test er en basiskamp hvor angreb annonceres og modstander viser forsvar og kontraangreb, også med stor præcision. allersidst kæmpes der "Frikamp" hvor alt er tilladt. Her testes om eleven evner at "Slås", det vil sige: Bruge sin Karate effektivt i en slags gadekamp uden regler, stadig med kontrol, så skader og ulykker undgås.

Quotes:
Egentlig er en ”Sortbælte” jo bare en ”Hvidbælte” der ikke har givet op. Giver du op, opnår du intet – Giver du ikke op, kan du opnå alt. Det gælder også udenfor Karateverdenen. - Eller: "Intet er umuligt for den der bærer viljen i hjertet"...

Stort tillykke herfra. - Oss...

/red.

blackbelt- Alberthe Oxvang modtager sit sorte bælte til graden "Shodan" -

blackbelt- Thomas Rytter modtager sit andet sorte bælte til graden "Nidan" -

­