­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Flere medaljer til Bushi ved Gladsaxe Cup & Bushido Open


Bushi’s karatekæmpere fortsætter med at hente medaljer hjem til klubben. Senest har klubben haft kæmpere til stævne i Gladsaxe og Helsingborg, Sverige. Her hentede de unge talenter ialt 9 stk`s medaljer.

Til Gladsaxe Cup var det især Victor Mariño Jay der imponerede. Han vandt guld i junior klassen efter en forrygende underholdende indsats. Victor er en af Danmarks mest spektakulære kæmpere og han kan de mest utrolige ting med hans ben. Han fik også vist det meste undervejs, både 360 graders spark og det såkaldte skorpionspark, hvor man sparker baglæns over eget hoved og rammer modstanderen. Tilskuerne i hallen påskønnede også Victor’s sejr med stort og fortjent bifald.

- Thomas Rytter Meisner tog en imponerende flot sølvmedalje i hans kun andet stævne som kadet. Thomas vandt sin medalje i klassen –70 kg med klogt og velovervejet karate, hvor især hans kontrastød sad lige i skabet. Hver gang hans modstandere angreb, stod Thomas klar med parade efterfulgt af en kontrateknik. Denne taktik brugte han også i finalen mod en meget stor svensker og det lykkedes Thomas at kæmpe uafgjort 2-2 efter ordinær tid. Derfor endte kampen med flagkendelse fra dommerne og her bliver den offensive belønnet med sejren. Derfor måtte Thomas trods alt nøjes med sølv.

- Daniel Stauning vandt ligeledes sølv i drenge 13 år. Dermed gav han sig selv en flot fødselsdagsgave, da han fyldte 13 på dagen. Daniel viste en helt ny side af sig selv, da han kæmpede meget disciplineret og satte masser af sikre point. Der var ingen tvivl om resultatet i de indledende kampe. Først i finalen mødte han modstand og her var kræfterne muligvis sluppet op. Det endte med et knebent nederlag, men han kan bestemt være hans indsats bekendt.

victor 360 2- Victor "Krølben" Jay afslutter et 360 graders spark perfekt med scoring ved Gladsaxe Cup -
- I Helsingborg, til Bushido Open, var det især Andreas Schwartz og Rasmus Mortensen der imponerede. Andreas vandt kadet klassen –63 kg suverænt, faktisk så suverænt at han kun nåede at være i kamp i 3 minutter tilsammen, så var alle modstandere sat til vægs. Andreas der er på det danske landshold, viste så høj klasse at hans modstandere nok aldrig glemmer ham igen. Alt fungerede bare perfekt på dagen.

- Rasmus imponerede i klassen 13 år og tog guldet med hjem. Selvom de fleste kæmpere i puljen har mødt Rasmus før og derfor havde et forhåndskendskab til hans stil, måtte de alle endnu en gang kapitulere. Rasmus er ganske enkelt for hurtig med hans hænder og meget få kan dæmme op for dette. Når en kæmper mener at han har nøglen, trækker Rasmus bare en ny teknik, som nedtagning eller spark til hovedet frem og sætter tingene på plads. I finalen slog han klubkammeraten Daniel Stauning, som ellers havde fortsat de fine takter fra Gladsaxe. Men Daniel måtte erkende at Rasmus er lige i det højere gear og han anerkendte bagefter også selv Rasmus sejr.

- Rasmus og Daniel havde også valgt at stille op i hold, selvom et hold normalt består af 3 kæmpere. Velvidende at de ville være bagud når kampen startede og at begge skulle vinde hver gang, gik de til sagen. Det store krav kunne de flot leve op til og vandt suverænt guld.

- Lineup ved årets Bushido Open -
- Sidste medalje vandt Laura Lyck i piger 12 år. Laura kæmpede sig flot frem til semifinalen efter at have leveret en pragtpræstation i kvartfinalen. En meget tæt kamp, hvor begge kæmpere gav alt de havde i sig og det endte til sidst med en 7-6 sejr til Laura. I semifinalen startede hun forrygende og førte 3-0 efter den første trediedel af kampen. Men så kom regningen for den hårde kamp hun lige havde været igennem og kræfterne slap op. Så det endt desværre med et knebent nederlag.

Så mens de daglige trænere var i Ungarn, hvor Philip Carlsen stillede op ved WKF Europamesterskaberne for seniorer, viste de unge endnu en gang at Bushi er blandt de førende karateklubber i Danmark på kumite siden.

/jm
­