­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Guldfeber - 6 x Metal


Bushi tilkæmpede sig 6 medaljer til de Nordiske mesterskaber i Oslo d. 13. april 2013


Medaljerne fordelte sig således:
Philip Carlsen - Guld, senior +84 kg
Philip Carlsen - Guld, hold-kumite
Andreas Schwartz - Sølv, kadet drenge
Amalie Andersen - Sølv, hold-kumite
Morten Rytter Meisner - bronze, senior -75 kg
Amalie Andersen - bronze, senior - 67 kg

- Amalie tabte sin første kamp knebent til den senere finalist og sølv vinder fra værtslandet Norge.
Amalie kom herefter i puljen, hvor de skulle kæmpe om bronze. Her viste hun sit potentiale og kæmpede sin frem til Nordisk Bronze. Det skal nævnes at Amalie kæmpede i en højere vægtklasse end hendes normale, som er minus 60 kg. Det er selvsagt mere krævende at vinde bronze i en tungere vægtklasse, hvor kæmperne er den del større.

- Morten kæmper i den hårdeste pulje der findes i karate, nemlig minus 75kg senior.
Første kamp møder han en kæmper fra Finland, hvor der skal arbejdes hårdt for at sætte scoringer på ham.
Det ender med en arbejdssejr på 7-6 til morten. Næste kamp møder han Estland, som med vandt over ved at være super bevægelig og hurtig. Tredje kamp møder Morten Norge. På hjemmebane, har nordmanden enorm opbakning fra publikum, så derfor er kampen lidt hektisk. Morten er foran hele kampen, men det lykkedes nordmanden at udligne i de sidste sekunder, så kampen skulle afgøres på flag. På grund af at nordmanden har haft flere angrebsforsøg, vinder han kampen 3-2. Her er der også, som i Amalies tilfælde, opsamling. Morten sikrer sig bronze ved at besejre Island med overbevisende 8-0.

- Andreas nåede efter nogle flotte præstationer frem til finalen. Andreas lagde presset gennem hele kampen og styrede kampen. Han satte flere spark som dog ikke blev vurderet som pointgivende. Kampen endte 1-1 og blev derfor afgjort på flag. Nordmanden vandt finalen lidt overraskende på dommerflag. Samme kæmper havde Andreas mødt til Swedish Karate Open 14 dage tidligere og der vandt Andreas overbevisende 9-1, så det var en noget skuffet Andreas der måtte rejse hjem med en Nordisk Sølvmedalje.

- Philip kæmper i seniorklassens plus 84kg. Første kamp vindes ret let og overbevisende mod Norge med sifrene 11-3. I finalen møder Philip Island, som han besejrer 10-2, og sikrer sig hermed det Nordiske mesterskab. Sidst Philip tog titlen var tilbage i 2009, så det var en veltilfreds kæmper, der fik tingene sat på plads igen.

- De glade kæmpere efter lørdagens kampe -
- Vanen tro sammensætterler de Nordiske lande, i løbet af dagen, de bedste kæmpere til de afsluttende holdkampe. Her har Bushi, Amalie med på det Danske kvinde landshold. Her kæmper de sig frem tilfinalen hvor de skal møde Finland. De Finske ”Damer” vinder ret overbevisende finalen, og tar dermed Guldet. Den eneste danske kæmper der scorer mod Finland´s "Jern-Lady`s" er Amalie, hvor hun i sin kamp taber 6-3.

Herre landsholdet består af 5 kæmpere. Første holdkamp er mod de stærke Finnere, som de efter mega hårdt arbejde slår og ender i finalen mod Sverige.

Finalen bliver en gyser af format, hvor hele hallen runger af kampråb og jubel - For ingen gider jo tabe til Sverige.
Efter 4 hektiske kampe står det 2-2 og det hele skulle afgøres i den sidste kamp, hvor Mathias Pedersen fra sportskarate,
som er juniorkæmper, formåede at slå den danske guldsejr fast, ved at kæmpe hårdt og taktisk klogt.

Danmark blev for andet år i træk, det land som tog flest medaljer ved de Nordiske mesterskaber og modtog den store vandrepokal, som igen skal pryde forbundskontoret i Idrættens Hus, Brøndby, indtil næste år, hvor NM afvikles i Letland`s hovedstad Riga.

Bushi viser igen at de er mellem de bedste 3 klubber i Danmark i øjeblikket. Flere seniorkæmpere er flyttet til Bushi på det seneste, så det plads klubben har til rådighed er fyldt til bristepunktet.

/em
­