­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Swiss Open 2013...

- Fredag d. 22 februar var der afgang for de 3 Bushi kæmpere, Laura, Rasmus og Andreas med forældre, til Swiss Open 2013. Mødestedet var Københavns lufthavn hvorfra der skulle flyves til Mulhouse/Basel. Humøret var højt, selvom man kunne fornemme på kæmperne at en stor udfordring ventede. Efter en kort flyvetur og overstået formalier omkring billeje, gik turen mod vores hotel i Mulhouse.

Velankommet hertil blev taskerne kastet ind på de respektive værelser, for sulten havde meldt sig. Som sædvanligt fristes man til at sige, blev restaurant valgt udfra om der var en god bøf menu. Over en dejlig stor entrecote blev weekendens program gennemgået og Andreas blev forhørt omkring hans knæs tilstand og om det var en god ide at han stillede op. Det blev besluttet først at træffe en afgørelse når han havde prøvet at varme op den efterfølgende dag. Herefter var det tilbage til hotellet og en god nats søvn.

 

- Lørdag blev indledt med en god morgenmad på hotellet, hvorefter en køretur på ca 1 1/2 time til Zürich ventede. Ved ankomst til hallen blev fokus straks rettet mod Andreas opvarmning og Andreas var ikke i tvivl, han kunne godt klare det.
Det blev dog aftalt at han skulle stoppe øjeblikkeligt hvis han mærkede noget til skaden.

Så var det endelig tid til kamp og Andreas skulle op imod en stærk italiener, som senest havde vundet Venice cup i Italien.

Andreas startede forsigtigt for at mærke hvor han stod formmæssigt og da italieneren samtidigt startede aggresivt var det næsten uundgåeligt at Andreas kom bagud 0-1.

Herefter vente Andreas kampen og blev mere styrende, han pressede på og det lykkedes ham at sætte et flot baglæns cirkelspark og med en 3-1 føring kørte han roligt sejren hjem. Næste kamp var mod en kæmper fra Schweiz.

- Laura Lyck Sølv -

- Rasmus Mortensen Guld -

- Her startede Andreas med at sætte et hurtigt spark til hovedet og det passede bestemt ikke modstanderen, som startede et vildt raseri i ham. Det lykkedes ham at få sat 2 scoringer med hænderne og nu troede han at han havde fat i Andreas. Men Andreas ventede kun på chancen til igen at sætte et 3 point spark og der gik ikke lang tid før den blev sat.

Så var kampen reelt afgjort og nu valgte den schweiziske kæmper at Andreas lige skulle afstraffes.

Han rev Andreas omkuld ulovligt og selvom dommeren straks stoppede kampen, valgte han lige at slå 4-5 gange på den liggende Andreas. Det burde havde medført øjeblikkelig bortvisning, men han slap helt uden straf. Andreas kunne dog glæde sig over sejren og en kvartfinale mod en ukrainsk kontra kæmper.

Denne kamp skete der ikke meget i, Andreas modstander bakkede konstant i håb om at Andreas ville tabe hovedet.

- Men det skete ikke, Andreas kæmpede kontrolleret og lagde konstant pres uden at blotte sig. Kort før tid kom Andreas foran på en scoring med forreste hånd, men desværre lykkedes det straks ukraineren at udligne føringe med et flot kontraslag. Hermed skulle kampen afgøres på flag. Her vandt ukraineren helt uforståeligt med 3-2, hvilket var helt uforståeligt da han kun havde gået baglæns i hele kampen. Ukraineren tabte næste kamp, så det blev ikke til opsamling for Andreas. Andreas kan dog se tilbage på en absolut godkendt indsats, især i betragtning af at han ikke havde trænet siden slutningen af januar.

Herefter blev vi lidt i hallen for at støtte andre danske kæmpere, inden vi satte næsen mod Mulhouse igen. Aftenens menu var pizza og pasta bestilt med besvær på en rigtig “fransk italiener” restaurant. Andreas indsats blev talt igennem og der blev set frem imod søndagens udfordringer og selvfølgelig var humøret højt som altid. Tilbage fra restauranten var der lige en times tid med internet inden sengen igen kaldte.

Søndag morgen kunne man fornemme på de 3 unge at nu var det deres tur. Laura virkede lidt nervøs og anspændt, mens Rasmus var enormt fokusseret straks fra morgenstunden. Køreturen til Züich blev meget stille og de unge menneske slappede af på bagsæderne. De var derfor rigtigt veludhvilede og klar ved ankomsten til hallen. Andreas fik til opgave at stå for opvarmningen af de 2 kæmpere og sørge for at de var klar til kamp, en efter en. Det gjorde han fantastisk og han har derfor stor andel i de flotte resultater der nu skulle følge. Laura skulle først på og hendes lodtrækning havde maget det således at hun var i en halvdel kun med Schweizere. Første modstander løb ind i et sandt stormvejr, da Laura på skift bragede både forreste og bagerste hånd ind når det passede hende og selv gråd og dommertække kunne ikke hjælpe hende, Laura vandt overbevisende med 8-3. Næste modstander fik samme tur og efter samme fremgangsmåde som i første kamp kunne Laura sejre med 6-1. Så var hun klar til semifinale mod nr 2 fra de schweiziske mesterskaber. Laura var da heldigvis ligeglad med dette og igen flåede hun modstanderens parader op, med nogle utroligt hurtige hænder og der blev heller ikke spænding om udfaldet i denne kamp, dertil var Laura bare for god på dagen. Dermed var hun klar til finale mod en østrigsk kæmper, som kun meget få ville tro var under 12. Hun lignede nærmest en der nærmede sig de 14 år. Laura kæmpede finalen med hjertet og viljen på rette sted mod den “11 årige” østriger, men desværre var det ikke nok, men hun havde stor ære af kampen, der reelt først blev afgjort i de sidste sekunder da Laura måtte satse for at indhente østrigerens 1-0 føring. Men en flot flot sølvmedalje til Laura, som undertegnede aldrig har set bedre end denne dag.


- Tre glade kæmpere i Schweiz -


- Herefter blev det Rasmus der skulle i aktion. Det blev en noget kaotisk start på puljen, da arrangørerne havde lavet ny lodtrækning, uden at nogen var informeret. Men det virkede ikke til at ryste Rasmus. Første kamp var mod en kæmper fra et udvalgt ukrainsk hold. Rasmus startede stille og kæmpede kontra, hvilket også var det helt rigtige at gøre mod denne modstander. Efter at have sat 2 kontra scoringer med bagerste hånd, havde Rasmus fået dæmpet modstanderens angrebslyst og han kunne herefter styre kampen. Det lykkedes ham at få sat endnu en scoring og kunne dermed trække sig sejrrigt ud af kampen.

2. kamp var mod en tysker der var væsentligt lavere end Rasmus og af denne grund virkede han skræmt fra start. Han blev ikke mindre skræmt da Rasmus startede som lyn og torden og angreb konstant. Hurtigt stod den 3-0 til Rasmus og han kørte den så sikkert hjem herfra uden at bruge for mange kræfter. Så skulle han op imod en schweizer i semifinalen. Denne kæmper var noget anderledes end man er vant til at se. således lå hans taktik i at danse rundt om Rasmus for at lokke Rasmus til at angribe uovervejet. Men Rasmus angreb var meget velovervejet og så snart han havde angrebet var han væk, så der ikke blev mulighed for kontra. Rasmus kom foran 1-0 halvvejs i kampen på en scoring med forreste hånd. Det så herefter ud til at det skulle blive resultatet, men desværre fik schweizeren en lidt “billig” scoring og dermed var der udlignet med kun 7 sekunder tilbage. Det tirrede Rasmus og straks kampen blev sat i gang, var han i angreb og satte forreste hånd til modstanderens hoved og der blev også markeret flag fra sidedommerne. Men kampens hoveddommer valgte alligevel ikke at give Rasmus den scoring og derfor måtte vi ud i afgørelse på flag. Den burde falde sikkert ud til Rasmus for hans karate, mens schweizeren klart ville vinde dansekonkurrencen. Alligevel blev det en kontradom, 2-1 til Rasmus og det var de samme 2 dommere som havde markeret scoringen tidligere der valgte sportsligt korrekt.

Dermed var Rasmus i finalen, hvor en utrolig dygtig tysk kæmper ventede. Tyskeren er allerede i en alder af 13 år inden omkring det tyske landshold og vi så frem til en meget spændende finale. Meget overraskende havde tyskeren åbenbart fået så meget respekt for Rasmus, at han valgte at kæmpe kampen ved at forsvare sig imod Rasmus konstante angreb med hænderne, i stedet for at satse på egne offensive evner. Dommerne havde åbenbart også lagt mærke til at det nu var 2 meget dygtige kæmper der var på tatamien og der blev stillet høje krav for at få scoringer godkendt. Især Rasmus satte mange teknikker der tidligere i turneringen ville have givet point, men ikke i finalen der derfor sluttede 0-0. Aldrig har jeg set så god og underholdende 0-0 kamp. Flagkendelsen faldt fortjent ud til Rasmus fordel og dermed var guldet hjemme og Rasmus største internationale sejr i en WKF turnering.

Herefter var stemningen i Bushi lejren nærmest euforisk og der blev set frem til en rigtig god aften på hotellet. På vejen tilbage blev der provianteret usundt og der var liv og glade dage i bilerne. Efter at have været ude og spise en noget kikset middag, blev der også lige købt lidt pizza med hjem på hotellet. På hotellet overtog vi loungen og tv’et der, så vi kunne gennemse de 3 kæmperes kampe på video. Normalt bliver der analyseret og evt fejl diskuteret igennem, men denne dag nød vi bare kampene for der var ingen fejl at rette. Efter gennemsyn blev der lavet sjov og ballade og det blev til mange hjertelige grin over de tossede unger og Wickie.

Mandag morgen blev der sovet lidt længere og efter morgenmaden gik turen ud for at nå at se lidt på Mulhouse og et besøg på et fransk Creperie. Ved middagstid gik turen så mod lufthavnen hvor flyet til København ventede.

Undertegnede vil gerne takke for en pragtfuld tur, hvor der kun manglede en ting! Flere Bushi kæmpere og vi håber at flere får lyst til at rejse ud med os fremover.

/jm.

­