­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- De Danske stilartsmesterskaber SKIF Cup 2018...

- Bushi har igen i år deltaget i SKIF Cup, der er de Danske stilartsmesterskaber for den karatestilart Bushi udøver. Udover at stævnet var et stilartsmesterskab, var det også en af de første forberedelser hen mod næstes års stilarts Verdensmesterskab som afvikles i Tjekkiet.

Stævnet blev holdt i Holstebro, og faldt sammen med et landsholdudtagelsesstævne, så det var derfor en lille delegation på 11 kæmpere som Bushi havde med i år. Karatestævner starter oftest med kata-puljerne hvor Bushi i år have en individuel start og for første gang nogensinde et kata hold med.

Kataholdet der bestod af Chalam Foged, Søren Thestrup og Niels Clemmensen er efterhånden garvede karatefolk, men har aldrig før deltaget ved et stævne.

skif cup 18 01- Oscar Backer vinder Guld igen i år -

Selvom de var dubutanter, og at der var lidt nervøsitet at spore, vandt de sikkert deres første kamp med dommerstemmerne 5-0. Derefter ventede finalepuljen hvor fire hold var med. Blandt finalisterne var et meget rutineret hold fra Odense som var de eneste der præsterede bedre end Bushi-holdet, og det debuterende hold kunne derfor velfortjent få deres sølvmedaljer om halsen.

Den næste i kamp var den kun 10-årige Jazmin Krog, der også stillede op i kata. Desværre tabte Jazmin den første kamp, selvom hun, trods debutnerver, leverede en fin præstation og en god kata.
skif cup 18 04 - Chalam Foged, Søren Thestrup og Niels Clemmensen taber finalen med mindste margin og får Sølv i Kata MIX -
- Resten af dagen stod på kumite for Bushi, hvor søstrene Tiffany og Malou Thalsø var de første der skulle på. Malou stillede op i piger 8-9 år, og leverede nogle gode kampe og vandt sikkert sine kampe frem til semifinalen. Desværre gik det ikke Malous vej i finalen, men hun sikrede sig en fin sølvmedalje.

Tiffany, der stillede op i piger 14-15 år, startede ligesom Malou ud med at komme sikkert gennem de første kampe og satte en række flotte scoringer. Finalen sluttede uafgjort, og så skulle der kæmpes videre i en forlængelse af kampen. Igen var marginalerne ikke på Bushis side, men en flot sølvmedalje blev det til.

Guld til Oscar:
I puljen drenge 12 år stillede Oscar Backer og Mikkel Stauning op, og de kom begge sikkert i semifinalen. Mikkel kæmpede det bedste han kunne men mødte en modstander der på dagen havde marginalerne på sin side. Trods en god kamp blev det desværre ikke til en finaleplads, men derimod en flot bronzemedalje.

Oscar viste i alle sine kampe at han har god teknik, hurtighed og en attitude der viser at han vil vinde. Derfor kom han sikkert både gennem semifinalen og finalen, så han for andet år i træk kan kalde sig dansk stilartsmester.

Freja Bendtsen stillede op i piger 13 år, som i år var en lille pulje, og måtte se sig besejret i finalen.

Mads Bendtsen stillede op i drenge 14-15 år, den største af kumitepuljerne. Mads er i år på efterskole i netop Holstebro, og om det var ”hjemmebane”-fordelen han nød gavn af vides ikke, men han kæmpede og vandt to gode kampe inden han i semifinalen manglede lidt held og marginaler. Semifinalen blev derfor endestationen, med en fortjent bronzemedalje til følge.

Den sidste kæmper var Laila Delsouz, som stillede op i seniorpuljen. Laila kom sikkert i finalen, der blev en meget taktisk præget kamp. Kampen endte uafgjort efter at begge kæmpere have fået lavet et enkelt point. Det betød at kampen skulle ud i forlængelse, men heller ikke her blev der fundet en afgørelse. Det betød at der skulle kæmpe en ny kamp for at finde vinderen. Denne kamp endte uden scoringer, så de fire dommerne skulle herefter afgøre kampen ved at stemme på en af kæmperne. Denne afgørelse endte pudsigt nok 2-2, så derfor var det op til kampens hoveddommer at afgøre kampen. Igen var marginalerne ikke på Bushis side, og Laila tabte desværre finalen, men kunne fortjent få sin sølvmedalje.
- Følgende vandt medaljer ved dette års Danske stilartsmesterskaber:

GULD:
Oscar Backer: Guld - Kumite

SØLV:
Chalam Foged: Sølv - Hold Kata hold
Søren Thestrup: Sølv - Hold Kata hold
Niels Clemmensen: Sølv - Hold Kata hold
Malou Thalsøe: Sølv - Kumite
Tiffany Thalsøe: Sølv - Kumite
Freja Bendtsen: Sølv - Kumite
Laila Delsouz: Sølv - Kumite

BRONZE:
Mads Bendtsen: Bronze - Kumite
Mikkel Stauning: Bronze - Kumite

Stort tillykke til alle de fremmødte kæmpere

/p.b.

skif cup 18 03 - Lineup ved dette års SKIF Cup -
­