­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
 - Kansho Nubuaki Kanazawa besøger Bushi.


- Tirsdag d. 30. oktober havde Bushi meget fornemt besøg af selveste Kancho Nobuaki Kanazawa.
En Karate legende: Kancho Nobuaki Kanazawa 8. Dan lagde nemlig vejen forbi Gribskov Kampsportscenter i forbindelse med sit ophold i Danmark.

- Med fire nye Dan-Grader til Bushi, ved den efterfølgende Dan-Test i Odense er klubben nu oppe på 14 sorte bælter i 2018, året hvor Bushi fejrer 10 års jubulæum.

Nobuaki Kanazawa er født i 1972 og er den ældste søn af Soke Hirokazu Kanazawa - 10. dan og grundlægger af stilarten Shotokan Karate-Do International Federation. Kansho Nobuaki er nuværende "overhoved" (Kancho) af vores Verdensorganisation og rejser verden rundt, for at undervise og graduere. Nu er det igen lykkedes os at få ham til Danmark, og ikke mindst til et lille "Lyn-Visit" i vores lokale Bushi Karateklub i Helsinge.

kansho bushi 2018- Kansho foran det Japanske flag i Bushi -

- Kansho var tydeligt yderst begejstret over de fornemme faciliteter vi kan tilbyde her i Helsinge. Der blev ivrigt taget billeder rundt omkring i "Centeret" som blev gemt på telefonen og bragt med hjem til Japan. Besøget blev afsluttet i Centerets Cafe, med traditionelt Dansk smørrebrød, som vi ved alle Japanere elsker og Kansho Nubuaki anerkendte også tydeligt at vores valg af frokost, også var i topklasse, "Good, Very Nice" var hans kommentar...

I forbindelse med Kansho Nubuaki besøg på Dansk grund, blev der arrangeret flere træninger rundt omkring i hele landet, med massiv deltagelse fra medlemmerne fra alle de Danske SKIF klubber. På Sjælland deltog over 300 personer.

grad 041118 01 - Bushi deltog aktivt ved flere af de planlagte træninger med Kansho -

- Træningernes indhold var særdeles varieret med alt fra sportsrelateret stævnekumite til Jiyu-Ippon (annonceret angreb) og katatræning (figur). Deltagerne fremhævede særligt kombinationen af træninger med gennemgående høj puls og samtidig med et højt teknisk niveau. Flere af deltagerne fremhævede også, at de fik et anderledes syn på teknikkerne og derved også inspiration og motivation til egen undervisning. "Han laver nogle kombinationer, som man ikke ser så tit, hvilket betyder, at man får tankerne hen på nogle helt andre ting, end det vi sædvanligvis gør. I Japan er træningsforholdene til tider meget snevre, så der trænes på minimal plads, men et meget højt teknisk niveau" Udtaler Bushi`s chefinstruktør Erling Marcussen.

Kansho`s besøg afsluttes søndag d. 4. nov. i Odense-Klubben "Saiko", hvor der traditionen tro blev akviklet graduering. Her deltog 55 personer i håbet om at opnå en højere grad. Som vanligt blev gradueringen afholdt i to dele, hvor kata og kumite foregik under skarp supervision af Kancho.

grad 041118 02
- Fra venstre: Chalam, Kansho, Søren, Niels og Thomas -

- Her havde Bushi fire personer med, der skulle testes til de lidt højere grader for sort bælte: Søren Holm Testrup skulle prøve til "Nidan" det andet sorte bælte SKIF systemet. Chalam Foged, Niels Clemmensen og Thomas Skelbo skulle prøve til "Sandan" tredje grad "Sort Bælte" - Sandan sidestilles med instruktørgrad og bliver dermed også medlem af det Danske SKIF Dankollegie. Her sidder der instruktører fra alle Danmarks klubber, som har bestået prøven til 3. Dan. På Dankollegiet fastsætter man b.la. rammerne for SKIF Danmarks udvikling, samt deler ansvaret for at alle klubber træner ud fra det samme tekniske niveau der udstikkes fra SKIF World i Japan.

De fire personer der skulle graduere, har trænet intensivt hver dag i de sidste måneder op til denne store dag, hvor det hele kulminerer, når de skulle fremvise deres tekniske kunnen foran SKIF`s overhoved Kansho Nubuaki Kanaszawa.

- Alle fire elever bestod prøven, flere fik endda positivt respons på deres tekniske niveav.

De nye Dan-Grader er:
Søren Holm Thestrup - 2. Dan
Chalam Foged - 3. Dan
Niels Clemmensen - 3. Dan
Thomas Skelbo - 3. Dan

- Efterfølgende er det blevet oplyst at det næste besøg med Japanske instruktører, kommer en af træningerne til at foregå i Gribskov Kampsportscenter.
- At hårdt arbejde bærer frugt, bekræftes hermed efter besøget i Helsinge. Nyheden om vores lokale faciliteter er nu nået helt til tops i Karate, nemlig SKIF World i Japan.

   "Et kæmpe tillykke til de fire nye velfortjente Dan-Grader"

/red.

­