­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
 - Austrian Karate Championscup 2019...

- Erika Batakujevic blev som den eneste Dansker, Guldvinder ved Austrian Karate Championscup 2019, i Hard - Østrig.

Hele Europas Karate-Elite var samlet i Sporthalle am See i byen Hard, Østrig, den forgangne weekend. Anledningen var at teste formen frem til WKF U21 EM 2019, som afvikles i Gigantium, Aalborg d. 8. - 10. februar.

Det var derfor helt naturligt at Bushi havde valgt at rejse til Østrig, da Erika Batakujevic er udtaget til at repræsentere Danmark i klassen: Kumite Female -54 kg ved netop det forestående WKF 21 EM i Aalborg.

Det var derfor også en spændt kæmper der mødte ind i sportshallen, lørdag morgen for at gøre sig klar til dagens udfordringer. Spændingen skyltes tilels også at det er årets første stævne, efter en velfortjent "Jule-Pause".

Erika`s klasse startede kl. 11.40. Den første kamp var Erika "Oversidder - BYE" det vil sige, at hun vinder uden kamp, idet kæmperen fra Østrig ikke mødte op. Ulempen ved at vinde en såkaldt "BYE" kamp er den den modstander man møder i kamp 2, har en vundet kamp siddende i "Handskerne", så det gælder om at være endnu mere skarp i sine teknikker.

austrian 18 03- Erika Batakujevic, Guld ved Austrian Cahmpionscup 2019 -
- I anden kamp møder Lucia Bertot fra Schweiz. En rimelig tæt kamp, hvor nervøsiteten lige skal rystes ud af kroppen. Erika får hurtigt styr på kampen og trækker sig ud som vinder med resultatet 3-1.

Tredje kamp er mod Finlands Ronja Palva, som hun besejrer med komfortable 5-1.

Semifinalen er mod Alessandra Lederer fra Østrig. Alessandra ligger over Erika på WKF Verdensranglisten, så derfor er kampen også præget af højspænding og kæmperne vogter på hinanden, for finde et lille hul til scoring. Det er først i de sidste sekunder at Erika får sat en scoring ind mod hovedet, til kampens resultat 1-0.

Finalen er mod en kæmper fra Skotland, som Erika har mødt flere gange, med aldrig slået. Derfor var nerverne også helt uden på tøjet inden kampen. Skotten Carly McNab ligger som no. 13 på WKF verdensrangliste, så der var lagt op til en meget tæt kamp.

Kampen er meget intens, og igen er det i kampens afsluttende sekunder, at Erika formår at holde hovedet koldt, og sætte en scoring til hovedet, som giver sejren på 1-0 og dermed Guldmedalje.

- Endnu stærk præstation fra Erika Batakujevic, som også blev Nordisk mester i 2018. Det lover godt for fremtiden, for den unge Bushi kæmper. Erika rykker op som Junior-Kæmper her til sommer og dermed også den evige kamp i en nye klasse, om vigtige point for at holde pladsen på det Danske landshold. 

Med sejren i Østrig drager Erika til U21 "Precamp" i Aalborg - Weekenden d. 2. - 3. februar for at forberede sig til WKF U21 EM. Ugen op til den største Karateevent på Dansk grund, er kæmperne igen samlet for, på hjemmebane kunne levere det absolut bedste. Vi ses i Aalborg d. 8. - 10. februar - GIGANTIUM...

/red.
austrian 18 02 - Vinderne ved Austrian Karate Championscup 2019 -
­