­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
 - WKF u21 EM 2019...

- 15-årige Erika Batakujevic fra Bushi, vandt GULD ved dette års U21 EM i Gigantium i Aalborg i klassen "Female Cadet -54 kg".

- Stålsat vilje og målrettet arbejde, satte Erika Batakujevic øverste på sejrsskamlen ved WKF ungdoms europamesterskaberne 2019. Erika vandt Guld, som den eneste kæmper fra det Danske landshold.

Det sætter derfor denne præstation som noget enestående for Dansk Karate og personligt har Erika sat endnu en personlig rekord for sig selv, i en sportsgren som hun elsker og brænder 100% for.

Vejen til Guldet:
Første kamp vinder Erika Batakujevic over Rumænien med 2-1. En kæmper hun har mødt før og tabt til på "For hård kontakt" Denne gang var der styr på teknikkerne og sejeren var hjemme.

Efter den værst nervøsitet rystet ud af handskerne, vindes anden kamp mod med 3-2 over Ukraine.

wkf u21 em 2019 03- Erika Batakujevic, Guld ved WKF u21 EM 2019 -
Tredie kamp er mod Tysklands Mia Bitsch. Mia Bitsch ligger no. 7. på verdensranglisten og Erika glæder sig enormt til at møde hende. Erika kommer bagud 0-1 og skal derfor arbejde hårdt for at vende kampen til hendes fordel. Erika har en fantastisk evne til at kæmpe sig tilbage og vinder overbevisende med 6-1 over Tyskland.

Semfinalen mod Østrig, er en kendt modstander som Erika har mødt og besejret før, sidat til Austrian Karatecup for to uger siden. Også denne gang vinder Erika også med 1-0, i en meget tæt kamp.

Finalen Står mod en ukendt Emma Marie Elisabeth. Frankring med 1-0. Frankrig er er meget stærk nation og det er da også først sidst i kampen Erika for sat ind med den afgørende teknik, til kampens resultat 1-0.

Uddrag af Interview med Karateavisen:
"Nu er du jo blevet europamester - europa-mester - bliver man så ikke lige 20 cm højere?" - Erika griner og svarer: – Det er mega urealistisk. Det er jo ikke alle, der får lov til at blive europamester. Jeg føler, at det er noget stort – kæmpe stort. Og det er jeg bare virkelig glad for.

"Jeg har talt med din træner fra karate klubben Bushi i Helsinge, Erling Marcussen, og allerede før U21 EM fortalte han, at du simpelthen glædede dig så meget til det" - Jeg har glædet mig så meget. I lang tid? Ja, i virkelig lang tid.

"Hvordan tænker du omkring stævnet? Nu er det jo anden gang, du er med til et U21 EM" - Jeg vil sige, at jeg var mere forberedt denne gang. Sidste gang var jeg mere nervøs og tænkte: hvordan skal det ske, og hvad skal der foregå. Men denne her gang, fordi jeg havde oplevet det én gang før, kunne jeg bedre sætte mig ind i rollen og fokuserer på de rigtige ting, i stedet for at gå rundt og blive nervøs.

"Så drømme kan godt gå i opfyldelse?" - Ja, det kan de, så længe du har den rigtige opbakning. Så kan alt lade sig gøre...!

"Er der nogen du gerne vil takke?" - Helt klart min "Roommate" Trine Fuyu Lind for hjælp med opvarmningen, 100%. Casper Lidegaard, han hjalp også rigtig meget med at få os helt op i gear, og så helt klart min coach, Michael Andersen - uden tvivl. Og Danmark, fordi de bare er de bedste. Jeg vil også gerne takke Philip og Erling fra min klub Bushi, og alle i Bushi, der støtter mig i hverdagen. Også en stor tak til Allan Kjærsgaard og Greve Karate Klub, fordi jeg må være med til at træne i Kraftcentret.

- Til sidst vil jeg gerne takke min mor - uden tvivl. Det er dejligt, at hun støtter mig så meget. Det er virkelig dejligt...!

wkf u21 em 2019 04
- Erika forsøger med en tre-point scoring mod Frankrig i finalekampen (foto: f. ege) -
wkf u21 em 2019 01
- Erika i semifinalen mod Alessandra Lederer fra Østrig (foto: f.ege) -
wkf u21 em 2019 02- Erika Batakujevic på skamlen efter sit livs største præstation: U21 EM Guld (fofo: f. ege) -
- Næste skridt:
"Erika Batakujevic fylder 16 år i juni og rykker derfor op i Junior-Rækkerne. Junior klasserne er endnu stærkere, og kræver at man stadig er målrettet og fortsat er med helt fremme på tæerne når der skal trænes og udvikles. Bushi har med denne præstetion bevist at vi kan være med helt i toppen af international Karate, selv om klubben er båret af frivillige. Det gør bare bedriften endnu større" - "Også en KÆMPE ros til klubbens bærende profil på den sportslige del Philip Carlsen) -  Udtaler klubbens cheftræner Erling Marcussen.

Reception:
I anledning af det flotte resultat holder Bushi åben reception onsdag d. 13. februar kl 19.00 i Kampsportscenteret, Skovgårdsvej 15, 3200 Helsinge. Her kan alle få lejlighed til at møde og fejere Erika Batakujevic med hendes WKF u21 Europamesterskabstitel.

/red.
­