­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Bushi får sin første landsholdskæmper i kata..

Bushi Karateklub fik i januar måned sin første landsholdskæmper i kata, idet Oliver Nielsen er blevet optaget på det Danske Karateforbunds Kata-Landshold....

- Oliver startede i august 2015, i en alder af 13 år, med at træne karate.
Efter bare et halvt års tid med traditionel karate fik Oliver lyst til at prøve kræfter med sportskarate (kumite), hvilket blandt andet førte ham til SKIF EM i Tjekkiet i 2017, hvor han sammen med Daniel Stauning, Mads Bendtsen og Lugman Saleem vandt guld i holdkumite.

Ved samme SKIF EM så Oliver også en del Danskere vinde medaljer i Kata. Så i efteråret 2017 fik han lyst til at prøve kræfter med Kata på stævneniveau.

oliver 2019 02- Oliver gør klar til det svære spring i Kata`en KANKU-SHO -
- Det førte i 2018 til at han blev optaget på Dansk Karateforbunds Talentcenter ØST i kata og nu, her i 2019 blev han så endeligt optaget på det officielle Danske landshold.

Dette har kun været muligt med benhård træning 5 – 6 gange om ugen og en klub, som har bakket op omkring Olivers målsætning. Da Bushi mest er til frikamp og sportskarate, har klubben allieret sig med en nærliggende klub hvor Kata er meget mere i fokus, hvor Oliver blandt andet træner Kata i relation til konkurrence en til to gange om ugen. Der udover får Oliver også 2 gange om ugen privatundervisning i København.

Samtidig med at Oliver træner meget for sig selv, underviser han også andre af klubbens unge karateudøvere i konkurrence Kata.

Oliver har fra sin allerførste træningsdag i karateverdenen sat sig et mål, som for nogle sikkert vil være uoverskueligt. Men det mål kan kun opnås ved at have nogle delmål, og nu er endnu et delmål opnået med optagelsen på det officielle Danske Kata landshold. Det bliver spændende at følge ham i fremtiden, med sin kamp mod endnu flere personlige mål.

Oliver drager d. 18. - 19. maj til Scottish Open 2019 - Emirates Arena i Glasgow, Scotland. Stævnet er årets første, såkaldte "Udtagelsesstævne", hvor man samler de vigtige point til brug for at beholde sin plads på det Danske landshold. Eliteudvalget i Dansk Karateforbund arbejder i øjeblikket med en ny langsigtet elitestruktur, i samarbejde med TEAM Danmark og DIF.

- Foreløbig er Karate med til OL i Tokyo 2020 - Karate blev desværre vraget på falderebet, da der blev valgt sportsgrene til OL i Paris 2024.

/red.
oliver 2019 01- Oliver Nielsen udfører Kata, hvor kun det perfekte er godt nok -
­