­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Karate er også en familiesport...  - Af Claus Bartholin

- Bushi er efterhånden en kendt karateklub, når det gælder om at vinde medaljer til karatestævner, som du måske tidligere har læst om i avisen. Viste du, at Bushi er meget mere end det? Mød familien Krog, som deler deres oplevelser med karate.

Vi har adskillige børne-, voksen- og familiehold, som træner traditionel karate på motionsplan. Hvor mange, der gennem deres udvikling, også deltager i stævner, det er helt op til egne ønsker og ambitioner.

Overvejer du at begynde til en ny sport? Så læs her om familien Krog, og hvorfor de har valgt karate som familiesport.
For familien Krog begyndte det med overvejelserne om, at deres to piger skulle lære selvforsvar.
kids- Mange børn finder ro i Karate (arkivfoto) - 


- Efter et familieråd blev de enig om at prøve karate. De kom til en prøvetime og opdagede, at det var sjovt og udfordrende at træne sammen og opleve andre sider af sig selv og hinanden, fx at forældre er stolte over deres børns engagement, og at børnene oplever, at deres forældre også kan nogle seje ting.

fam_krog-  Familien Krog oplever et stærkt sammenhold gennem deres fælles Karate -
- Hvordan foregår træningen på familieholdet?
På familieholdet træner børn og voksne sammen. Træningen er baseret på karate og leg, for vejen til den gode oplevelse med børn er træning gennem leg. Familien har nu karate som en fælles oplevelse de kan tale og være sammen om, fx ved aftensmaden, eller når de træner sammen hjemme på græsplænen.
Til karate er der nogle fælles regler og dyder, fx respekten for hinanden og det ansvar man har for at passe på hinanden, respektere andres færdigheder, styrker og udviklingspotentiale – det er, blandt andet, derfor vi bukker før og efter træning.

- Hvad betyder det for forældrene?
At vores børn er blevet bedre til at koncentrere sig i skolen, at sige fra på en god måde, at de er vokset mentalt, tager mere ansvar for deres opgaver og er blevet mere modige. Vi oplever, at vi foretager os noget sammen med børnene, som styrker vores sammenhold. Det er dejligt at se pigerne glade og engagerede, og de glæder sig til næste træning, og syntes det er sjovt at få en bedre balance og kropsbevidsthed.

- Hvad betyder det for børnene?
Børnene oplever de er blevet mindre generte, er blevet mere modige, fx i skolen, når de skal fremlægge eller har en test. Som de siger: ”at gå til graduering (bælteprøve) er en god måde at vise, hvad vi kan, og vi har også vundet medaljer til stævner. Vores klassekammerater syntes det er sejt”.

Karate:
• Styrker samværet mellem børn og forældre
• Styrker børns koncentration, motorik, indlæring og selvværd, og giver en bedre kropsholdning
• Opbygger en bedre kondition og smidighed, og man lærer nye måder at bruge sin krop på
• Er en mental modenhedsudvikling – En anden form for ”Mindfulness” – Det betyder, at når du træner er dit fokus på din træning, og det skaber et frirum, hvor der ikke er plads til tanker om det daglige arbejdspres, familie og udfordringer mv.
• Opbygger et fællesskab, interesse for hinanden og nye venskaber, som også skaber motivation for at komme til træning.

Familieholdet er begyndelsen for mange, og senere er det naturligt at træne på flere hold, hvor børnene fortsætter på børne- og ungdomshold, forældrene på voksenhold, eller træner sportskarate, som er forberedelse til stævner.

- Skaber sammenhold:
Familien træner nu flere gange om ugen, og pigerne deltager i stævner. Familien påpeger også, at det dejligt at de alle fire skal det samme sted hen til træning, så de ikke skal køre rundt til mange forskellige sportsaktiviteter. Karate er med til at udvikle dig til at blive en bedre udgave af dig selv.

Karate er en løbende mental modenhedsrejse i at søge perfektion for krop og sjæl. Det giver overskud, og du bliver bedre til at håndtere dagligdagen stress.

-Opfordring:
Kom til prøvetime hos Bushi, kontakt klubben på telefon 2238 5818 eller find  mere information her på siden...

/Claus Bartolin
­