­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- WKF U21 VM 2019 - Chile, mandag...

- Tredje dag i Chile er dagen hvor det Danske landshold skal møde på U21 VM Headquarter og registrere vores kæmpere. Headquarter ligger lige i brændpunktet af alle urolighederne, så det er spændende om det bliver muligt at komme frem tilhotellet og registrere Danmark.

Japan og Sverige har allerede søndag, meddelt at de officielt trækker sig fra dette Verdensmesterskab. De vurderer åbenbart at det er alt for farligt at rejse til Chile i øjeblikket. Desuden er det usikkert at flyforbindelserne fungerer, således at de overhovedet kan komme frem.

- Mandag morgen ser det hele lidt mere roligt ud. Vi har fået at vide at U21 VM vil blive afviklet efter planen, selv om der er lande der har trukket sig.

Efter morgenmaden var der igen træning på hotellet kl. 11.00. Trænerteam skulle om eftermiddagen en tur på "Headquarter" for at få registreret det Danske hold. Danmark tog alle Gi-overdele med, i tilfælde af, de skal tjekkes.

u21_vm_19_08- Landsholdet bor tæt på dette imponerende tårn -

- Klokken 13.00 tog trænerteamet så afsted for at foretage registrering på "Hotel Crown Plaza" som er Headquarter for dette VM. Transport til og fra registreringen forløb helt problemfrit.

Eftermiddagen stod på en lille gåtur i byen, som i vores bydel ånder fred og ingen fare. Kæmperne var indkaldt til en lille briefing om dagens hændelser og for samtidig udleveret deres deltagerkort.

Tirsdag er der igen planlagt træning på hotellet kl. 11.00 - Tirsdag er også dagen hvor der er lodtrækning, herefter skal kæmperne sikkert studere kamplister og se hvilke kæmpere de skal møde i de indledende runder.

World Karete Federation udsendete denne meddelelse d. 20. oktober:

- World Karate Federation har i dag meddelt, at verdensmesterskabet i Cadet, Junior og U21 i Santiago i Chile (Chile) bliver afviklet som planlagt på trods af situationen med urolighederne uro i landet. Karates internationale styringsorgan er vært for den vigtigste ungdoms konkurrence i sportsgrenen som planlagt efter at have modtaget bekræftelse fra de Chilenske myndigheder om, at betingelserne for den normale afvikling af turneringen var sikret.

Verdensmesterskabet i Kadet, Junior og U21 i 2019 er planlagt til at finde sted i Santiago fra onsdag den 23. oktober til søndag den 27. oktober. Den Chilenske nationale karateforening modtog officiel bekræftelse fra deres regering og er i løbende kommunikation med topidrettsmyndighederne i landet at deltagere og medarbejderes sikkerhed forud for arrangementet var garanteret.

”Sikkerhed for alle medlemmer af Karate-familien, der deltager i verdensmesterskabet Cadet, Junior og U21 i Santiago, er vores største bekymring. Da den Chilenske regering har gjort det klart, at begivenheden kunne afholdes som forventet, fortsætter vi med den forventede fejring af ungdoms sportsgrene, der er vores verdensmesterskab i kadet, junior og U21, ”sagde WKF-Præsident Antonio Espinós.

Den Chilenske regering erklærede undtagelsestilstand, med udgangsforbud i aften og nattetimerne i Santiago tidligt lørdag efter, at der opstod oprør omkring hovedstaden. Protesterne begyndte mandag over en stigning i metropriser, men ændrede sig til opfattende protester.

/red.

u21 vm 19 07- Aftentur i byen, absolut ingen tegn på uroligheder -
u21 vm 19 09- På aftenmødet fik kæmperne deres deltagerkort, samt en kort briefing om dagens tur på Headquarter -
­