­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Et lille kig tilbage på 2020, året der GAK ! - Og så lidt fremad >>

- Vi tager nu hul på endnu et nyt år i klubbens historie. "Godt Nytår" hører vi altid i starten af januar, det må vi da så sandelig håbe. Året 2020 kan nok ikke huskes som noget godt, men mere året der gik totalt i vasken. Året der GAK !

De fleste af os har været afskåret for træning det meste af 2020. D. 11. marts var dagen hvor Danmark blev lukket ned på grund af Covid-19 pandemien. Nu kigger alle fremad mod "Friheden", nu der er kommet vaccine mod Corona på verdensplan. I Bushi håber vi på en god tilgang af elever i det nye år, på alle hold: Børne / ungdom, voksen,- familieholdene, samt Shotokids.

pixabay- Propperne springer ikke af sig selv, der kræves en masse nye tiltag i 2021 -  (foto: pixabay)

- Året der gik totalt i vasken.
2020 blev et gruopvækkende år, hvor vores aktiviteter blev lukket ned. Begrænset til udendørs træning i foråret og sporadisk lukket op for den indendørs aktivitet efter sommerferien, med begrænsninger på alle mulige måder for vores elever. Lige som vi troede vi var ovre pandemien, kom anden bølge og ramte os endnu hårdere i sidste del af 2020. Hele december måned blev hermetisk lukket ned, grundet de høje smittetal, primært i hovedstadsområdet hvor vi befinder os.

2020 skulle have budt på tre spændende samlinger:
- Kumite seminar med Kostas Pappas - Grækenland d. 20. - 22. marts.
- Kumite seminar med Yasuhisa Inada - Japan d. 27 - 29. marts.
- Kumite seminar med Spyros Margaritopoulos - Grækenland d. 21.-23. august.

Disse events skulle have løftet vores klub op til nye højder. Sammenhold, skabt nye sociale relationer på tværs af klubberne. Alle disse ting glippede, grundet pandemien. Samlingerne skulle også indgå i SKIF Sportsudvalg`s tiltag frem mod SKIF EM i Holland, samt WIKF EM på Cypern i november 2020. Der arbejdes på at få afviklet disse typer af seminarer i 2021.

spyros 19 04
- Fællesbillede fra sidste seminar i 2019 med instruktører udefra -

- Næsten status quo, trods pandemien.
Alle er efterhånden klar over at man ikke kan opnå gode sportslige resultater, uden en stor gruppe af karate-elever under konstant udvikling. Det netværk af kommende elever, som markerer sig, enten på det traditionelle plan, eller på det sportslige plan, er med til at Bushi hele tiden udvikler sig. Bushi har ikke på papiret mistet medlemmer i 2020, ifølge vores CFR-Tal. Fakta er at vi har mistet 20-30 elever. Derfor vil Bushi vil i 2021 lave en Facebook promotion, som er målrettet, de mennesker som bor i vores område. Det er fortsat vores mål, at få alle med, uanset det personlige niveau i 2021.

- Nyt strategispor for Bushi.
Der vil i 2021 blive udarbejdet en ny strategiplan for Bushi. Det gælder alle elever, lige fra nybegyndere til dem der står øverst på skamlen med guld-medalje om halsen, eller det Sorte bælte om livet. Der vil blive adgang til trænings- og kostplaner til flere niveauer, således at træningsrelaterede skader undgås. Bushi skal fremadrettet køre efter en helt fastlagt linje (RØD tråd) på alle hold, uanset om man er begynder eller øvet. Vi har på det seneste desværre oplevet at elever stopper, fordi de ikke finder motivation og den rette planlægning i Bushi, det må og skal der laves om på.

- Følg med på bushi.dk.
Facebook og andre sociale medier er godt til kommunikation medlemmerne imellem, men fakta om klubben står ALTID her på vores hjemmeside. Bushi bestræber sig på at, der i fortsat i år skal udkomme nyhedsbrev, mindst en gang om måneden. Der vil blive lagt aktiviteter ind i kalenderen, i takt med der åbnes op for træning og stævneaktivitet her i 2021. "Klik" på ”Kalender” i menu-bjælken øverst på forsiden.

- Stævner & tilmelding.
Tilmelding til alle stævner foregår som ALTID via tilmeldingsformularen på bushi.dk (Husk deadline). Når du er tilmeldt, får du en kvittering på eMail, så du kan tjekke om du har indtastet korrekt data. På tilmeldingsoversigten kan du se hvilke andre klubkammerater der har tilmeldt sig stævner, hvem kører og er der ledige pladser osv.. For at se denne oversigt i tilmeldingsmenu`en, kræver det at man har oprettet sig som bruger på bushi.dk, og er logget på. Der arbejdes på at alle rejser og bor sammen når vi tager ud til stævner og events, primært når der rejses til udlandet.

- De officielle Danske mesterskaber i Karate:
Bliver typisk afviklet i marts - april måned er rykket til efteråret 2021, grundet Corona pandemien.

- SKIF EM & SKIF DM.
Det er med stor ærgrelse at SKIF, ser sig nødsaget til at aflyse EM i 2021, som oprindeligt var planlagt til novenber 2020 i Amsterdam, Holland. Hovedårsagen er naturligvis Covid-19 som igen giver kæmpe udfordringer. Bag beslutninger ligger der mange faktorer der bla. omfatter stor usikkerhed om det faktisk er lovligt at afholde større events når tiden kommer. Et kæmpe logistik arbejde der kræver lang tids forberedelse og som derfor også kræver en tidlig beslutning.
SKIF Cup, vores eget stilarts DM er der ikke sat dato på endnu. Det var planlagt i Allerød 2020, så mon ikke det stadig er planen, at det afvikles der.

- Sommer-Graduering:
Den 19. - 20. juni holder, efter planen, graduering i Bushi for de børn og voksne der er indstillet af instruktøren og vurderes at være klar til det.

På gensyn mandag den 17. Januar 2021... (Hvis restriktionerne ophæves)
/Erling Marcussen

­