­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Decembergraduering, vel overstået - Trods Corona-Udfordring...

- December måned er jo afslutning på året og dermed også vores Karate-Eksamen, i Karatesprog kaldet "Graduering". Graduering, fordi graden af det indlærte karate skal vises og præsteres foran et panel af eksaminatore og klubinstruktører..

Over 50 elever, var af instruktørerne, indstillet til denne decembergraduering. Corona-Pandemien gjorde at der på dagen var en del tilbagemeldinger, fra elever som var testet positiv med Corona, eller havde været i nærkontakt med en smittet og derfor ikke kunne møde op til vores graduering.

Dagen endte med at næsten 40 elever kom igennem prøverne og kunne tage et nyt farvet bælte om livet. En enkelt elev imponerede panelet og fik muligheden for at "Dobbelt-Graduere" og "fik" to Violette bælter. Til gengæld var der bare to elever som bestod prøven med små fejl, som skal rettes til næste gang.

På grund af situationen med høje smittetal i kommunen, valgte Bushi at uddele grader og bælter til eleverne, umiddelbart efter deres prøve var færdig. Dette blev gjort for at undgå at der var for mange mennesker samlet på samme tid. Bushi har hafte en stor tilgang af nye elever på både børne og ungdomshold. Klubben har siden august forkuseret på at vores INTRO-Hold skulle blive klar til vores prøve, her i december måned.

Holdet med de helt unge kæmpere kaldet "Shotokids" har også haft stor tilgang. Det skyldes ikke mindst at børneinstruktør Emil Rosenstrøm, igen har valgt at undervise vores mindste karatebørn. "Shotokids" er for de 5-8 årige, som har deres eget program og bæltesystem, med såkaldte "Mon-Grader". Holdet kombinerer leg og Karate 50/50. Emil gentager således den tidligere succes, han har haft med at undervise på holdet med de små "Shotokids".

"Syge-Graduering"
Grundet pandemien vil Bushi afvikle en ekstra graduering i januar, eller februar, når de høje smittetal har lagt sig lidt. Så kan de elever som ikke kunne deltage, få en ekstra chance for at følge deres holdkammerater, således at deres sociale netværk kan bibeholdes.

grad 111221_01- Shotokids, Børn / Ungdomsholdet på fællesfoto inden graduering -

- Karate i Bushi giver mulighed for en udvikling for den enkelte elev, som langt overstiger deres egne forventninger og gradueringerne beviser at man behøver ikke at kunne løfte "Tunge Ting" for at være med, det er teknik, balance, koncentration og masser af træning som er afgørende for at udvikle den enkelte.

Som eksaminator stod Bushi`s Chefinstruktør Erling Marcussen 5. - Dan, Tonny Nørgren Jensen - 6. Dan, og Thomas Skelbo - 3. Dan, som alle er godkendt til at vurdere karateelever. Også instruktørerne fra Bushi deltog aktivt i gradueringen og var således selv med til at vurdere deres egne elever.

Elever på voksen og familieholdet er også med til at skabe en speciel oplevelse for bredden i klubben. Et samvær som vi håber alle vil være en del af. Hos os vil vi gerne vise at Karate ikke "Kun" handler om "Kamp om Medaljer", men derimod det hele menneske - Hos os, i Bushi, vil vi gerne have at det bliver en familiebegivenhed at træne Karate.

Det er derfor med stolthed, der ønskes alle graduerede elever tillykke med deres nye grader og samtidig takker for den store træningsindsats som Bushi`s elever har leveret det sidste halve år.

/red.
­