­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

Syv nye sortbælter blev hædret ved en Gi-Fest, som blev holdt i Gribskovhallens festlokaler


- I alt 26 personer deltog ved lørdagens GI-Fest. Det er første gang Bushi arrangerer en fest af denne art. Traditionen for Gi-Fester er gammel, og som traditionen nu er, sidder man på Japansk manèr på en pude ved en lavt bord ca. 30-40 cm højt og selvfølgelig indtager maden med spisepinde.

Ved bordet sidder man efter grad, Sensei bed bordenden og derefter bæltegrad. Gæster sidder således længst væk fra de højtgraduerede. Først når alle har fyldt deres tallerken med mad siger "Sensei", som det hører sig til i Japan: "Itadakimasu" Som betyder "Velbekomme" og alle kan begynde at spise.

På menuen var: Japansk Sushi, fra Heaven Crane i Helsinge og Traditionel ristaffel med to slags kød tilberedt og serveret af Gribskovhallens køkken.

Til maden drikker man selvfølgelig varm Japansk SAKE, samt øl. Personer under 18år drikker ikke spiritus, med mindre der er afgivet skriftligt samtykke fra forældrene.

En tradition i Bushi er, at alle skal rejse sig og holde en tale. Emnet er valgfrit, men de fleste taler om hvad Karate betyder for dem, hvorfor man startede osv.

Jeg håber at dette vil blive en fast tradition i Bushi fremover. Der kan når som helst arrangeres en GI-Fest, det kræver bare en særlig lejlighed

Stort tillykke til de nye SHODAN – "BANSAI" (Japansk Kampråb)

/e.m.


- Japansk bord, Japansk enkelthed, Lean koncept -

­