­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

X-Mascup, årets traditionelle Jule-Stævne

Efterårssæsonen er ved at gå på hæld for Bushi Karate i Helsinge, og den forestående jul betyder, at klubben traditionen tro har afviklet den interne lille hyggeturnering X-Mas Cup. Dette arrangement er for mange af Bushis yngste og nyeste kæmpere, et højdepunkt på linie med en graduering for de mange kæmpere.

- Her får de eleverne i Bushi lov til at prøve deres kumite-evner under afslappede og hyggelige omgivelser foran forældre, bedsteforældre og venner. De mange tilskuere blev budt på kaffe og lidt juleguf og der var arrangeret et Amerikansk lotteri hvor de kunne vinde præmier sponsoreret af BudoX og Søren Schwartz, Sportigan Fr. Værk. Dette lotteri blev en stor succes og klubben fik en god støtte til deres daglige arbejde i klubben.

Der blev kæmpet om medaljer i fire grupper og der blev kæmpet med hjertet fra alle, da en Bushi medalje er et vigtigt minde, især for de yngste. Dette gav rigtig mange spændende og underholdende kampe, som fastholdt alle i hallen lige til det sidste. Grupperne var inddelt efter alder og grad således at det skulle være så jævnbyrdigt som muligt.
 
I den første gruppe blev det Amalie Bengtson der løb med den endelige sejr. Amalie vandt overlegent og beviste dermed at hun er et af de allestørste talenter i Bushi. Amalie viste sikre scoringer med hænderne og nogle helt fantastisk flotte baglæns cirkelspark og ingen kunne stille noget op imod disse våben. Sølvmedalje blev vundet af Philip Egenfeldt og de 2 bronzemedaljer til Salik Egede og Anna Larsen.

Flot opgør mellem søstre
Gruppe to blev vundet af Anna Lauemøller foran sin søster Amalie. Bronzemedaljerne gik til Marie Corell og Kim Milling. Søstrene kæmpede sig flot og sikkert frem til finalen, hvor de gav hinanden kamp til stregen og der måtte omkamp til før Anna kunne blive udråbt til vinder.

Tredje gruppe blev vundet af Oscar Backer. Oscar vandt var for nyligt til sit første stævne, og her vandt han guld efter en enestående præstation. Derfor var det spændende at se om han kunne leve op til det ved X-Mas Cup. Det kunne han så sandelig, han gik igen hele vejen med et stort fighterhjerte som den store grund til successen. I denne gruppe blev det Casper Carstensen der løb med sølvet og Aske Poulsen og Jacob Braarup der fik bronzemedaljerne.

Får udfoldet talentet
Fjerde gruppe blev vundet af Emil Hansen. Han havde efter sit seneste stævne fået lidt gode råd af trænere og coaches om hvor han skulle forbedre sig for rigtig at talentet vist. Han havde tydeligvis hørt godt efter og trænet ihærdigt på disse ting, for der var ingen spor af mangler denne gang.

Emil Hansen viste flotte spark og var rigtig god til at passe på sig selv og han beviste dermed at han kan blive en rigtig god kæmper i fremtiden. Emil henviste i finalen Victor Larsen til andenpladsen efte en flot og velkæmpet finale af begge kæmpere. Bronzemedaljer i denne gruppe gik til Mikkel Marcussen og Mads Bendtsen.

Stævnets bedste fighter og året karate ka udnævnt
Efter medaljeoverrækkelsen var det tid til at kåre stævnets bedste fighter og her faldt dommernes valg på Victor Larsen. Victor kæmper med en udstråling som viser hvor meget han elsker at kæmpe. For Victor er der kun en vej og det er fremad, det viste han i alle hans kampe og han kæmper med en rigtig krigers hjerte.

Endelig blev årets karate ka i Bushi udnævnt. I år gik denne hæder til 12-årige Emil Rosenstrøm. Emil fik prisen for mange flotte præstationer i løbet af sæsonen og for hans hjælp som instruktørassistent i klubben. Derudover er Emil en af de mest trofaste kæmpere til træning.
 
Anerkendelse til instruktører og øvrige frivillige
Dagen blev afrundet med at alle klubbens instruktører og øvrige frivillige hænder fik en lille anerkendelse for deres store arbejde og betydning for klubben. Herefter var der gløgg, varm kakao og æbleskiver i hallens cafeteria. Her kunne alle sidde og glæde sig over at have haft en rigtig god og spændende dag i karatens tegn.

I den kommende weekender venter den sidste udfordring for alle Bushi's medlemmer, inden det bliver tid til juleferie. Det er gradueringen, hvor alle skal vise at de har udviklet sig og dermed fortjener en ny grad -  bælte.

/red.


- Søstrene Lauemøller i finalekampen -


- Emil Hansen sætter et super kontrolleret spark til hovedet og får 3-point -


- Fighterpokalen gik til Victor Larsen og Årets Karate-Ka (Karate elev) blev Emil Rosenstrøm -

­