­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT
- Bushi sæsonafslutning med mere succes...

- Bushi havde et meget travlt program med 2 stævner og en graduering, inden sæsonen 2013-2014 kunne rundes af. Men trods det afsluttede klubbens kæmpere med manerer og fortsatte medaljehøsten, som tilsyneladende ingen ende vil tage.
 
- De to elitekæmpere, Laura Lyck og Rasmus Mortensen var draget til Østrig for at deltage i årets Austrian Junior Open, hvor der var mere end 1200 starter i de forskellige kategorier. Hele 21 nationer havde sendt kæmpere til den smukke by Salzburg, så der var lagt op til en stor udfordring for de 2 unge kæmpere.

- Rasmus var først i aktion om lørdagen i Cadet –63 kg og han fik en meget skidt lodtrækning, da han røg ind i Europamesteren og nr 2 fra VM i første runde. Ikke overaskende blev det til et nederlag mod den næsten 1 1/2 år ældre kæmper, men det blev ikke nogen nem opgave.

- Laura og Rasmus viser
stolt deres medaljer frem -

- Rasmus ved Austrian open -

- Rasmus kæmpede fortrinligt og først i kampens døende sekunder lykkedes det hans modstander at score mod Rasmus og dermed sikre sig sejren. Men da Rasmus overmand som forventet kom i finalen, blev det til opsamling for Rasmus hvor han skulle kæmpe om bronzemedalje. Første kamp i opsamlingen vandt Rasmus på flag over en Kroatisk kæmper efter kampen var endt 2-2, Rasmus var dog klart den bedste og mest offensive kæmper, så det var fortjent at det faldt ud til hans fordel. Efter et hurtigt skift af udstyr var Rasmus klar til anden kamp mod en stor kæmper fra Slovakiet. Slovakken hoppede rundt om Rasmus i kampens indledning for at bringe ham ud af fatning, men havde han kendt Rasmus på forhånd havde han vidst at det kan man ikke. Rasmus afventede koldblodigt og ved første blottelse slog han til og scorede med hans hurtige hænder. Bagud 0-1 måtte slovakken satse lidt mere, men det udnyttede Rasmus fortrinligt ved at sætte to perfekte kontraspark og da modstanderen ikke formåede at komme i nærheden af en scoring vandt han sikkert 7-0. Hermed stod der kun en modstander tilbage inden en evt bronzemedalje var hjemme. Denne var mod en stærk tjekke der ligger nummer seks på den østeuropæiske rangliste. Rasmus lod sig dog ikke mærke med det og han startede offensivt og tog styringen over kampen. Modstanderen blev drevet rundt på tatamien og resultatet kom da han lykkedes med en perfekt scoring efter en smart finte. Efter scoringen forsvarede Rasmus føringen kampen ud og han kunne dermed fejre en flot bronzemedalje.
 
- Laura Lyck var på søndag i U14 over 155 cm ( i Østrig deler man kæmperne i højde hos børnene ). Laura var flyvende fra start og vandt de to første kampe med henholdsvis 8-0 og 7-0 over kæmpere fra Østrig og Bosnien Herzegovina. Tredje kamp var mod en kæmper fra kroatien og her fortsatte Laura i et højt opskruet tempo og hendes modstander løb baglæns i hele kampen. Trods det endte kampen 1-1 og skulle afgøres på flag. Her lod dommerne kampe falde ud til kroatens fordel hvilket medførte højlydt piften fra tilskuerne, men det er desværre ikke noget man kan gøre noget ved. Dommerne er mennesker og de begår også fejl. Det blev dog også til opsamling for Laura og selvom hun var meget påvirket af flagkendelsen, fik hun rejst sig mentalt. Første opsamlingskamp vandt hun 3-0 over endnu en kroatisk kæmper og dermed var hun klar til bronzelkamp mod en tjekkisk pige. Laura havde nu fået sit fulde mod tilbage og igen drev hun modstanderen rundt med konstante angreb. Derfor blev det også Laura der kunne trække sig sejrrigt ud af kampen efter at have sat to scoringer med hænderne. Laura’s indsats var gennemgående fænomenal og hun viser igen og igen at hun er gjort af et helt særligt stof. Flot af en pige på bare 13 år at være så mental stærk og målrettet hver gang hun strammer bæltet og går ind til en kamp.
 
Ugen før var de unge kommende talenter med ved den første af årets to Boble Cup turneringer i Ishøj. Boble Cup er en turnering for nye og mindre rutinerede kæmpere, men der dukker alligevel mange af de bedste danske og svenske kæmpere op. Derfor opdeles puljerne efter niveau, således at nybegyndere ikke ryger ind i de meget rutinerede kæmpere. Dette skyldes især at den arrangerende klub afholder nogle fantastisk flotte velorganiserede stævner. Det blev også til sportslig succes for Bushi her, da det blev til to puljevindere, 3 andenpladser og seks tredjepladser. Laura Lyck ( igen ) vandt puljen 13 år øvet sikkert efter 4 sejre af 4 mulige, mens Amalie Bengtson vandt piger 10 år øvet efter 3 sejre og en uafgjort. Men trods deres flotte sejre var det de nye helt unge kæmpere der tiltrak sig mest opmærksomhed, da de demonstrerede en helt forrygende fremgang. Kæmpere som 11 årige Mads Mainz Bendtsen, 10 årige Andreas Jul-Larsen, ni-årige Anna Larsen og otte-årige Oscar Backer viste helt forrygende fremgang, på trods af at de alle har dyrket kumite i mindre end et år. Men alle Bushi’s kæmpere viste generelt at klubben har fat i det rigtige når det gælder talentudvikling og det bliver spændende at følge dem alle i næste sæson.
 
Stævneaktiviteten har været så høj at man kunne frygte at mange at karateudøverne havde glemt at forberede sig på sommergradueringen. Men det var på ingen måde tilfældet, da alle 37 der var indstillet klarede sig igennem Kata ( kamp mod usynlig modstander ), Kihon ( basis teknikker ) og kumite ( teknikker mod synlig modstander ), som er de tre discipliner en graduering består af.
 
Nu er sæsonen 2013-2014 slut og klubben kan se tilbage på mange flotte resultater ved stævner i ind og udland, samt et nyt kuld talenter på vej frem. Forhåbentligt kan de mange resultater og den stabile tilgang af medlemmer bane vejen for det ønskede kampsportscenter. Den lille gymnastiksal på den gamle Helsinge skole har tjent klubben i mange år, men slidtage og manglende udluftningsmuligheder, gør at den er ikke længere er en optimal træningssal for de mange karatekæmpere.
 
For interesserede kan det nævnes at den nye sæson starter d. 11. August og man kan læse mere her på siden...
 
/red.

­