­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Og Guldet går til ...

- Den svenske stævnespeaker fik lært at sige Bushi, da Helsinge - kæmperne gæstede Halmstad Arena

GULD... Sådan lød beskeden hele seks gange, da Bushi i lørdags var draget til Halmstad for at deltage i Ippon Cup 2014.

Bushi deltog med 12 kæmpere og de fik vist, at de hører til blandt de bedste i norden. Udover de seks guldmedaljer blev det til tre sølv og fire bronzemedaljer.

Guldregn...
- Bushi’s første kæmper på måtten, var otte-årige Oscar Backer, der stillede til start i både kata og kumite. Oscar lagde linien fra start, ved at vinde guld i begge klasser.

ippon 14 01- Rasmus efter 3 point scoring -

Oscar`s kata blev af flere dommere nævnt, som den bedste de nogensinde havde set af en så ung gut.

- Amalie Bengtson, 10-år, snuppede det næste Bushi-guld, da hun vandt i kumite, efter at have slået tre svenske piger. Der var ikke meget at rette på for hendes coach - Amalie kørte sejren sikkert hjem på 'rutinen'.

- Tredie guldmedalje kom i cadet –63 kg. Rasmus V. Mortensen vandt overbevisende i finalen 8-0 på bare 47 sekunder. En lidt overraskende solid præstation, da det var Rasmus' første opgave efter fem ugers pause på grund af en brækket finger.

ippon 14 03
- Bushi holdet ved Ippon Open 2014 i Halmstad, Sverige -

Bushi-finale
I cadet +70 kg var der 'ren' Bushi finale. Daniel Stauning og Thomas Rytter Meisner mødte hinanden, og det blev en af stævnets bedste og mest jævnbyrdige kampe. Daniel tog teten og kom foran 2-0, men Thomas fik kæmpet sig tilbage på 2-2. Begge kæmpere fik en enkelt scoring mere og derfor skulle der flagkendelse til, for at finde en vinder og denne faldt ud til Daniels fordel.

Thomas og Daniel stillede også op i cadethold sammen med Rasmus V. Mortensen og de vandt sammen den femte guldmedalje til Bushi. De slog i finalen Gøteborg Karate Academy efter bare to kampe - først vandt Rasmus 8-2, hvorefter Thomas fulgte op med en 4-0 sejr. Dermed blev det ikke nødvendigt for Daniel at komme i kamp.

'Tungt' guld
Sidste Bushi-guld gik til Victor Jay i senior –75 kg. Normalt kæmper han i –68 kg., men pga. for få tilmeldinger, var denne klasse slået sammen med vægtklassen over. Han startede lidt nervøst og kom bagud i første kamp, men så fandt han et af sine spektakulære 360 graders spark frem - og derfra var han flyvende og levnede ikke modstanderne nogen chance.

Sølv og bronze
Der var sølvmedaljer til Thomas Rytter Meisner, Tugce Golcük og pigeholdet i klassen for 13-årige piger, der bestod af Laura Lyck og Ida Jensen. Bronzemedaljerne gik til Sebastian Nastasijevic, Laura Lyck, Ida Jensen og Nicolai Lindhage.

/red.

ippon 14 02- Thomas og Daniel i finalekampen -
­