­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

-  3 Medaljer ved NM på Island 2015...

Bushi’s to landsholdskæmpere, Rasmus V Mortensen og Philip Carlsen, var begge med på det danske landshold, der var udtaget til at repræsentere Danmark, ved de Nordiske Mesterskaber i Reykjavik, Island.

Det blev igen til stor succes for klubben fra Helsinge, idet Rasmus blev Nordisk Mester i Cadet (14-15 år) –63 kg, mens Philip blev Nordisk Mester i senior holdkampen og vandt sølv individuelt. Utroligt flot af en klub fra en lille by som Helsinge, kan udvikle kæmpere med så høj standard og samtidigt bevare dem i klubben.

I mange andre sportsgrene ser man jo ofte at udøverne søger til de store klubber, men i Bushi kan de noget specielt og det er dejligt at se klubånden går forud for alle ambitioner.

nm 2015 01
- Bushi`s repræsentanter ved de Nordiske mesterskaber i Reykjavik, Island -

 
nm 2015 02- Philip Carlsen og det Danske senior guldhold i kumite -
- For Rasmus var det første gang han officielt repræsenterede Danmark, ved et stort mesterskab, men det var ikke til at mærke på ham inden han skulle i kamp. Rasmus var fra morgenstunden koncentreret og opsat på at vise udtagelsen var berettiget. Hans første kamp var mod Finland, som Bushi lejren på forhånd havde udset til at være den sværeste modstander ved NM. Rasmus startede med at sætte hans modstander under pres og kom hurtigt foran 1-0, med en af hans favoritteknikker, herefter styrede han sikkert kampen og satte yderligere to scoringer, så det endelige resultat blev 3-0 til Rasmus. Herefter ventede den lokale kæmper fra Island. Sejren over finnen betød at Rasmus nu for alvor var flyvende og troede på at han kunne gå hele vejen. Mod islændingen fortsatte han med sikre scoringsteknikker med hænderne og bragte sig foran 2-0. Men så blev dommerne lidt gavmilde over for islændingen, hvilket betød han fik en lidt tynd tre points scoring. men nu bagud 3-2 satte Rasmus tempoet op og bare 10 sek senere havde han scoret tre gange mere med hænderne og således vandt han kampen 5-3, hvilket betød han var klar til finale mod Norge. Denne kamp endte med at være den letteste på dagen, da Rasmus havde totalt styr over modstanderen hele vejen igennem og med hans effektive hænder satte han tre scoringer, uden at nordmanden havde nogen modtræk overhovedet. Dermed var Rasmus Nordisk Mester 2015.

nm 2015 03- Philip Carlsen "In Action" -
nm 2015 04- Philip Carlsen var flyvende og kun en taktisk Ester kunne tage guldet fra ham -
- Philip Carlsen vandt sølv individuelt efter i første runde at have vundet over stort over Finland. Philip kom ellers bagud efter en lidt afventende start, men han fik hurtigt sat tempoet op og vandt endeligt med 5-1. Anden kamp ventede en kæmper fra Estland, som Philip har mødt utallige gange. Selvom de plejer at kæmpe tætte kampe, var der denne dag ingen tvivl om at Philip både var bedst, men også havde mere vilje til sejr. Med to flotte håndteknikker, vandt han kampen 2-0 og så var han også finaleklar. I finalen ventede endnu en kæmper fra Estland og her skulle det blive både spændende og underholdende. Esteren havde held til at trække tempoet ud af kampen, hvilket gav ham mulighed for at styre begivenhederne i starten. Philip kom bagud 0-4, inden han endelig begyndte at få tempoet op og 20 sekunder før tid havde han fået reduceret til 3-4 og han jagtede nu en udligning. Philip forsøgte ihærdigt men havde ikke heldet og måtte til sidst se sig slået af en taktisk klog kæmper. Men en virkelig flot indsats af Philip og en flot sølvmedalje.
 
Men Philip Carlsen kan alligevel kalde sig Nordisk Mester 2015, da han sammen med de mandlige seniorlandsholdskæmpere, vandt guld i holdkonkurrencen efter sejre på 3-0 i kampe over først Island og derefter Norge i finalen. Philip kæmpede i begge kampe og vandt dem begge.
 
Dermed var Bushi kæmpernes flotte resultater medvirkende til at Danmark for fjerde år i streg vandt nationskonkurrencen. Ialt fik Danmark 14 Nordiske Mestre ud af 32 mulige og dermed fortsat klart bedste nation i Norden.
 
/red.
nm 2015 05- Rasmus Mortensen øverst på skamlen, Guld og dermed Nordisk mester 2015 -
nm 2015 06
- Rasmus Mortensen dominerede i Kadet-klassen -
nm 2015 07
- Rasmus i kampens hede -
­