­
BUSHI KARATE & COMBAT SPORT

- Bushi WIKF EM guldregn i Holstebro...

- Bushi tog 8 Guldmedaljer, 2 Sølvmedalje og 5 Bronzemedaljer med hjem ved WIKF EM i Gråkjær Arena.
WIKF EM 2015 som Danmark i år var værter til, blev i weekenden afviklet i Gråkjær Arena i Holstebro.

Rammerne var fantastiske og scenen sat til et brag af et veltilrettelagt EM. Der var tydeligvis blevet kælet for alle detaljer, for at gøre det til en fantastisk oplevelse for alle 22 deltagende nationer, deres kæmpere og tilskuere, hvor der var over 800 kampstarter.
Således blev det også en stolt samlet dansk delegation, der mødte ind torsdag morgen til registrering og indvejning.

I Bushi Karate var alle stolte over, at have så mange kæmpere udtaget og forventningsfulde og med lidt naturlig nervøsitet i maverne, indkvarterede vi os i det vestjyske onsdag aften.




wikf em 15 05- Dobbelt guldvinder Amalie Bengtson -

- 13 Bushi kæmpere skulle sammen med de øvrige kæmpere fra den danske delegation kæmpe fredag, lørdag og søndag om de eftertragtede titler i de individuelle kategorier, holdkampe og åbne klasser. Aldersmæssigt havde Bushi kæmpere fordelt således: at vores ældste kæmper var 43 år og stillede op i veteran klassen og den yngste var bare 9 år gammel.

Fredag havde vi en enkelt kæmper på. Ida Jensen, 13 år mødte en kæmper fra Norge som hun besejrede i sikker stil 6-1, næste kamp var mod en kæmper fra Holland som trods Ida Jensens hurtige og formidable forreste hånd, måtte se sig besejret og dermed ude af kampen om medalje i den individuelle kategori. Flot fightervilje fra Ida.

Lørdag morgen stillede Bushi´s næste kæmper op. 9-årige Oscar Backer, som i øvrigt havde ligget syg hele ugen op til EM, mødte en kæmper fra Grækenland som tilmed var forsvarende europamester. Oscar kæmpede bravt, både med nervøsitet og mærket af forrige uges sygdom, men tabte sin kamp og grækeren endte også med at genvinde sin titel og vinde puljen. Flot debut til et EM af den unge kæmper.

Sebastian Nastasijevic, 11 år, mødte en kæmper fra Irland og besejrede ham i sikker stil 8-0. Den næste modstander var fra Armenien som han besejrede i ligeså flot stil med cifrene 8-0. Næste kamp var mod en landsmand, som jo altid er svært, når man er ude som en samlet Dansk delegation. Sebastian besejrede ham 2-0 efter en flot kampindsats fra begge parter. Finalen blev kronen på værket af flotte præstationer fra Sebastian den dag, idet han en kæmper fra England og vandt 1-0 og titlen var hjemme. Sebastian stillede også op i holdkamp, hvor han vandt en flot sølvmedalje, kun slået i finalens sidste sekund.

Flyvende var 11-årige Amalie Bengtson da hun mødte en kæmper fra Belgien som hun besejrede sikkert 10-4. Næste kamp i rækken var mod en landsmand som hun ligeledes besejrede i sikker stil 7-1. Finalen blev også kæmpet mod en landsmand som Amalie besejrede i 6-2. Endnu en EM guld var hermed i hus. En meget sikker og flot præstation af så ung en pige. Amalie stillede også op i holdkamp, hvor det lykkedes holdet at vinde guld.

Laura Lyck stillede op i kadetrækken og mødte en rigtig dygtig kæmper fra Belgien. Laura udviste stor fighterånd og kæmpede en flot kamp, hvor hun førte indtil kampens sidste sekunder, hvor Belgieren fik sat en 3-Points scoring ind. Ærgerligt for Laura at tabe i de sidste sekunder. Laura er trods sine kun 14 år, en erfaren pige på arealerne og med et kæmpe talent. Laura stillede senere op i hold, hvor de kæmpede sig frem til finalen, hvor de blev slået med mindst mulig margen. Flot EM sølv til Laura i holdkampen.

Caroline P. Jensen mødte en kæmper fra Holland. Caroline var godt kæmpende og vandt 3-0 over Hollænderen. Næste kamp var mod en landsmand og denne kamp vandt hun også 3-0. Efter nogle super kampe hvor hun udviste tålmodighed og præcision, kan hun nu også kalde sig Europamester 2015. I holdkamp blev det til en fornem tredjeplads.

Malou Lind fik en fantastisk start. Hun møder en stærk kæmper fra Holland og kæmper en fantastisk flot kamp, som hun vinder suverænt 7-0. Næste kamp er ligeledes mod en kæmper fra Holland som Malou desværre taber til. Denne kæmper går hele vejen til finalen, så Malou er dermed med i opsamlingskampene om bronzemedaljen. Her går hun hele vejen og vinder en EM Bronze. Super flot kæmpet af Malou. Malou stillede sammen med Caroline op i holdkampen og vandt bronzemedalje mere til Bushi.

wikf em 15 04- De glade vindere efter lørdagens kampe -

- Rasmus Mortensen der er en temmelig rutineret ung mand på karatemåtterne, mødte en kæmper fra Belgien. Det blev en spændende kamp og der blev gået hårdt til stålet. Efter at være bagud, fik Rasmus fightet sig tilbage i kampen, til cifrene 3-3, men tabte derefter på flag ved dommerafgørelse. Rasmus kom i opsamling og vinder bronze. I den senere holdkamp blev det til EM Guld til Rasmus.

Thomas Rytter Meisner møder en kæmper fra Cypern. Denne kæmper går virkelig til den og Thomas bliver ramt hårdt på struben og har efterfølgende svært ved at få luft og må tilses af stævnelægen. Kæmperen fra Cypern ender med at vinde puljen. Thomas kommer i opsamling og vinder EM bronze. Flot fightet og kommet tilbage af Thomas.

Nikolaj Lindhage møder en kæmper fra England. Nikolajs strategi holder og han vinder med resultatet 6-0. Næste kæmper er fra Italien. Denne kæmper er ligesom Nikolaj en dygtig kæmper og det lykkedes ikke Nicolaj at besejre Italieneren. Italieneren taber desværre på vej mod finalepladsen, så ingen opsamling for Nicolaj her.

Seniorkæmper Victor Jay møder i sin første kamp en stærk kæmper fra Holland. Victor skaber en flot kamp fuld af intensitet. Han fører hele vejen og Hollænderen sætter en flot scoring i de sidste sekunder og Victor kan ikke nå at komme til scoring før tiden løber ud. Victor roses for sin kampgejst af coachen fra Italien.

Vores meget lokale Philip Carlsen møder en kæmper fra England og vinder 5-2 i flot kamp med nogle virkelig hårde spark. Finalekampen er mod en landsmand. Denne kamp er super intens og det er tydeligt at de to kender hinanden fra landsholdet. Der bliver virkelig gået til den. Philip vinder og kan kalde sig Europamester.  I Senior, Åben klasse kæmpede Philip taktisk og meget klogt og fightede i nok den hårdeste pulje, og kørte en sikker sejr hjem til Guldet, så dobbelt Guld til Philip. Philip stiller også op i ”Grand Champignon” finalen og taber knebent, og må desværre ”Nøjes” med EM sølv her..

Søren Schwartz stillede op i veteran klassen. Første kamp er mod en landsmand. Kampen er meget jævnbyrdig indtil Søren sætter en scoring i de sidste sekunder og vinder derved. Næste kamp vindes sikkert 6-3 og Søren kan nu pryde sig med titlen WIKF europamester
Bushi Karate gik til lørdagens finaler med 5 finalister i individuelle kategorier og alle 5 tog guldet med hjem, det fortæller lidt om niveauet i vores lokale klub.

Det har været en kæmpe oplevelse for os alle sammen, at være vidne til kæmpernes store engagement og den gode kampånd, der førte til de mange sejre.
Hele stævnet igennem har Bushi´s eget heppekor fyldt hallen med tilråb og jubel og det har været med til at sende kæmperne på sejrskurs til de mange sejre. Alle vores kæmpere har leveret nogle fantastiske præstationer, men til trods for det, var det ikke lige nok for alle, til at gå hele vejen til sejrsskamlen.

Det samlede resultat efter finalerne, viste at Bushi sagtens kan stå på mål med verdenseliten. Vi håbede alle på det det bedste for vores kæmpere, med det overgik enhver fantasi.

Der skal fra instruktører og coaches, lyde et KÆMPE TILLYKKE til alle vore medaljetagere og deltagere ved dette EM.

Et dejligt sammenhold mellem os alle, har kendetegnet dagene og vist vores sammentømrede fællesskab og gode ånd i Bushi.

/red.

­